29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Katili yakalayın Beni katil yapmayın

Şanlıurfa’da kan davası, üç yıl önce Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’ndeki Cemaldini Aşireti mensubu iki aile arasında başladı.

Aslan Çakan, Demirci Mahallesi’ndeki akrabaları Hadi Erdem’in evine girip, 35 yaşındaki eşi H.E.’ye tecavüz etti. Aşiret büyükleri bir araya gelip olayı örtbas ederek kan davasına dönüşmesini engelledi. Ancak, tecavüz mağduru kadın kendini iple asarak intihar etti. Aşiret bu kez Aslan Çakan’ın kan parası ödemesine karar verdi. Aslan Çakan, aileye kan parası verip ilçeyi terk etmesine karşılık, üç yıl sonra 25 Nisan 2008’da İstanbul’da öldürüldü.,

Bu olayla ilgili olarak Muharrem Erdem ve akrabası Ayin Erdem tutuklandı. Viranşehir’deki Çakan Ailesi’nin intikam alacağı haberi üzerine aşiret büyükleri, Erdem Ailesi’nin 65 bin YTL kan parası ödemesini kararlaştırdı. Kan parası ödendi fakat buna rağmen 26 Eylül’de, üç yıl önce intihar eden kadının eşinin amcaoğlu Halil Erdem, alışveriş için geldiği Viranşehir’de öldürüldü.

Polis, Erdem Ailesi’nin suçladığı kişilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu, ancak, sonuca ulaşılamadı. Olayların devam etmesi ihtimaline karşı her iki ailenin fertlerinin yaşadığı mahallelerde güvenlik önlemi alındı. Ailenin en büyüğü olan ve altı kardeşiyle birlikte yetim kalan V.E. de babasının katillerinin bulunmasını istedi. İlköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi V.E., şöyle konuştu:

"Katiller bulunmazsa bölge kuralları işler, töre gereği yapılır. Biz bu olaydan ötürü başımızın eğik olmasını istemiyoruz. Devletten tek isteğimiz bu olayın faillerinin yakalanmasıdır. Bu kişiler yakalanmazsa, cezasını bizler çekeceğiz ve haliyle intikam almak bana düşecek. Beni, ’Babanın katilini vurmadın’ diye azarlayıp, dışlayacaklar. Ben katil olmak istemiyorum, ne olur babamın katillerini yakalayın, başımızı öne eğmeyin."

Öldürülen Halil Erdem’in diğer çocukları 14 yaşındaki C., 12 yaşındaki S., 11 yaşındaki E., sekiz yaşındaki Ş., yedi yaşındaki M. ve beş yaşındaki A., babalarını özlediklerini söyleyerek gözyaşı döktü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 21:54:57
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 21:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
insanim diyen IP: 87.161.220.xxx Tarih : 14.12.2008 22:04:57

merhaba sudünyadaki adaletsizlige bakin medyada cikan en ufak birhabere sayisiz yorum yapiliyor.fakat yetim kalmis 7 yavrulariyla caresizlik icinde kalmis dul bir kadin,babamizi özledik diyen yavrucaklar ve kallesce pusuya dösürülmüs bir can icin kimseden cit yok.yaziklar olsun sessiz kalan medyaya ,yaziklar olsun adaletsizlige göz yumanlara ve yaziklar olsun bu yetimlerin sesine kulak asmayanlara.