18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Eksi 2 derecede bayıltan koşu

Siirt'te yapılan Büyük Atatürk Koşusu'nda soğuktan dolayı birçok öğrenci baygınlık geçirdi.

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk Koşusu bugün yapıldı. Siirt'te 27 Aralık'ta yapılması beklenen Büyük Atatürk Koşusu havaların aşırı soğuk olması nedeni ile bugün yapıldı. Soğuk havaya rağmen yoğun katılımın olduğu koşuda sporcular, derece elde edebilmek için hem birbirleri ile hem de soğuk hava ile mücadele etti. Havanın eksi 2 derece civarlarında olduğu Siirt'te küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde kız ve erkek sporcular ferdi ve takım olarak derece elde etmek için yarıştı.

Şırnak yolu üzerinde yapılan koşuda, her türlü durum için 112 Acil Servis ambulansı hazır bekletildi. Tüm dallarda yarışmacıların hemen arkasında yer alan sağlık ekipleri, yorgunluk ve soğuk hava nedeniyle güçlük çeken öğrencilere yardımcı oldu. Kısa süreli baygınlık geçiren bazı öğrenciler ambulansa alınarak tedavi edildi.

Pek çok sporcunun yürüyerek tamamladığı yarışa katılanlardan bitiş çizgisine derece elde ederek ulaşmayı başaranlar büyük bir sevinç yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 16:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Doğa Barışçıloğlu IP: 85.100.23.xxx Tarih : 8.01.2008 09:56:15

Aslında,sizin yaptığınınz çok yanlış bir olaydır.Yani koşuyu yapanların.Çünkü,o koşu 27 Aralık'ta yapılması gerekiyor ama 5 Ocak'ta yapıyorlar.Affedersiniz,onların işine karışmak ve ukalalık olmasın ama yani yazın Nisan-Mayıs ayında bu koşu okullar arasında (o çocukların sağlığı için)Nisan-Mayıs aylarında daha güzel bir şekilde yapılabilirdi!!