3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Satranç eğitim merkezi isteği

Satranç Federasyonu Siirt Temsilcisi Nezir Uyrun, Siirt'e Santranç Eğitim Merkezi kurulmasını istiyor. Santranç Federasyonu Siirt Temsilcisi Nezir Uyrun, insanda zeka ve beyin gelişmesinde büyük rol oynayan planlı hareket etme, doğru karar verebilme gibi yeteneklerin gelişmesine büyük katkı sağlayan satranç sporunun yaygınlaştırılması ve satranca gönül verenlerin bir arada olabilmeleri için Siirt'te Satranç Eğitim Merkezi kurulmasını istiyor.

Bu yıl satranç spor dalının 2005-2006 yılı eğitim ve öğretim yılında seçmeli ders olmasıyla birlikte, satranç spor dalına gönül verenlerin sayısında büyük artış olması beklenirken, Santranç Fedarasyonu Siirt Temsilcisi Nezir Uyrun da, yaptığı açıklamada, "Doğu ve Güneydoğu'nun tek takımı olan Gençlik ve Spor Kulübü olarak, süper ligdeki çoğu zengin veya sponsorlu takımlar olan ve yabancı uyruklu ya da güçlü oyuncuları bulunan rakiplerimizle kıt imkanlarla mücadele ettik. Geçen yıl çok zor şartlarla da ligde kalmayı başaran Gençlik ve Spor Kulübü'nün bu yıl ligde kalabilmesi ya da daha iyi dereceler yapabilmesi için birkaç oyuncu transfer etmesi gerekiyor. Bu da ancak değerli iş adamlarımızın desteğiyle ve bize sponsorluk yapmalarıyla gerçekleşebilir. İş adamlarımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.

Uyrun, gençleri zararlı alışkanlıklardan alıkoymak, spora teşvik etmek, boş zamanlarını değerlendirmek ve satrancın alt yapısını oluşturmak için Satranç Eğitim Merkezi'ne ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, bu yıl okullarda ders olarak verilecek satrancın okul dışında da oynanarak geliştirilebilmesi için, diğer illerde açılan eğitim merkezleri gibi Siirt'te de bir eğitim merkezine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 09:50:47
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 14:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?