3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Vali'den spora davet

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, spor istasyonlarının tadilatı ve bakımı konusunda gerekenlerin yapılması için Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bilgi verildiğini belirterek, gençlerin spor dallarına daha fazla ilgi göstermesini istedi.

Siirt'te yıllardan beri birçok organizasyona ev sahipliği yapan 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nu yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Vali Hüseyin Avni Mutlu, burada Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç ve yüklenici firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

Vali Mutlu, Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt'te de sporda futbolun ön planda tutulduğunu belirterek, kalıcı başarıların yakalanması için bu zihniyetin mutlaka değişmesi gerektiğini savundu.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında her zaman için ilk sıralarda yarışan ülkelerin sporun diğer dallarına da ilgi gösterdiğini ve başarının da kendiliğinden geldiğini ifade eden Vali Mutlu, "Şayet sporda enternasyonal başarı istiyorsak, futbola gösterdiğimiz ilgiyi mutlak suretle sporun diğer dallarına da göstermemiz gerekir. Bu manada Siirtli gençlerden amatörce bile olsa sporun tüm branşlarına ilgi göstermelerini istiyorum" dedi. Kapalı spor salonu için 407 milyar TL yaklaşık maliyet çıkarıldığını, ancak 248 milyar TL'ye ihale edildiğini açıklayan Vali Mutlu, çok kısa bir süre zarfında salonun tekrar modern bir şekilde Siirtli sporcuların hizmetine sokulacağını söyledi. Spor salonunda, hizmete girdiğinden beri ilk defa bu denli yenileme çalışması yapıldığını belirten Vali Mutlu, çatının kenetli sistem çatı örtüsüyle örtüleceğini, zeminin ise sentetik parkeden yapılacağını, soyunma odalarının da sporcuların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden dizayn edileceğini kaydetti.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, 2005-2006 Amatör Futbol Ligi fikstür çekimi dolayısıyla düzenlenen toplantıya da katıldı. Siirt Amatör Futbol Tertip Komitesi Başkanı Orhan Danış, amatör spor kulüplerine verdiği ve vereceği yardımlar için valiye teşekkür etti. Baykan ve Şirvan amatör futbol takımlarının maddi yönden çok zor durumda olduklarını dile getiren Danış, bu takımların desteklenmesi halinde ligi iki grup halinde oynatacaklarını söyledi.

Vali Mutlu, burada yaptığı konuşmada, başlayacak olan 2005-2006 Amatör Futbol Ligi'nin centilmence geçmesi temennisinde bulundu. Tesisleşme konusunda büyük bir çalışma başlatıldığını söyleyen Vali, "14 Eylül Kapalı Spor Salonu baştan başa yenilenecek, Atatürk Stadı'nın da çok kısa bir zaman içerisinde modernize edilmesi için çalışmalara başlanacak. Ayrıca, amatör sporcularımızın çamur deryasından kurtulması için 2 no'lu saha çimlendirilecek, tribün ve soyunma odaları onarılacak. Önümüzdeki hafta ise Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir heyet, yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Siirt'e gelecek" diye konuştu.

Türkiye'de profesyonel kulüplerin bile maddi yönden ayakta zor kaldıkları bir dönemde yapılacak en doğru yatırımın alt yapıya yönelmek olacağını ifade eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, bu amaçla öncelikli hedeflerinin gençleri spora dahil etmek olduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 10:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?