15
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Cizre'de tiyatro keyfi

Samsun Sanat Tiyatrosu'nun "Seferi Ramazan Bey'in Nafile Dünyası" adlı oyunu Cizre'de sergilendi.

Cizre'de Samsun Sanat Tiyatrosu'nun, "Seferi Ramazan Bey'in Nafile Dünyası" isimli oyunu dün akşam Mem-u Zin Kültür merkezinde tiyatro severlerle buluştu. Cizre belediyesinin katkılarıyla sergilenen oyuna yoğun bir ilgi vardı.
 
Samsun Sanat Tiyatrosu Bir halk güldürüsü olan "Nafile Dünya" trajik komik Ramazan tiplemesi içinde dürüstlük, doğruluk ve yasallıktan kesinkes ödün vermeyen "saf düşünceli" bir devlet görevlisinin başına gelenler çerçevesinde bozuk devlet çarkının işleyişini sergiler. Baş komiser Ramazan bir anlamıyla modern dünyanın Don Kişot'u niteliğindedir.
 
Oktay Arıcayıcı'nın trajik komik bir seyirlik oyunu olan "Seferi Ramazan Bey'in Nafile Dünyası"nda "kalkanı doğruluk, kılıcı ahlak, zırhı kanun olan Ramazan, bu ilkeleriyle ne istediği düzene ulaşabilmiş ne de o sürgünden bu sürgüne diyar diyar dolaşmaktan kurtulmuş, bir karakteri canlandırdı.
 
Oyunu oldukça beğenen Cizreli tiyatro severler bölge halkı olarak bu tür sanatsal etkinliklerin artırılması gerektiğini ifade ettiler.
 
Oyundan sonra Samsun Sanat tiyatrosu oyuncularına çiçek vererek teşekkür eden Cizre Belediye Başkan'ı Aydın Budak'ta şunları ifade etti. " Ülkemizde sanatın gelişmesini istiyorsak buna uygun koşulları yaratmamız gerekir. Çünkü sanat bir toplumun aynasıdır.Sanat sayesinde toplumsal sorunlarımızın neler olduğunu bazen güldürmesi bazen de düşündürmesiyle daha iyi görebiliyoruz.Gelin hep beraber ülkemizdeki aynaları artıralım" dedi. 





























M.Selim Yalçın - Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 10:29:55
Güncelleme :11 Mayıs 2006 Perşembe 11:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?