1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Kültüre bir katkı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Tarih, Kültür, Turizm, Çevre ve Eğitim Derneği, Vali Osman Güneş'in de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Cizre'nin tarihini ve kültürünü, özellikle ilçeye gelen yabancı ve yerli turistlere daha iyi tanıtmak ve korumak amacıyla 'Cizre Tarih, Kültür, Turizm, Çevre ve Eğitim Derneği' açıldı. Cizre'nin binlerce yıllık tarihiyle ilk olarak devlet kuran kavimlere ve medeniyetlere beşiklik ettiğini, tufandan sonra Cudi Dağı üzerinde duran Hazreti Nuh Aleyhisselamla insanlığın ikinci türeyişinin başladığını ve bunun da Cizre'nin tarihinin insanlık kadar eski olduğunun kanıtlarından biri olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Selman Güzeç, "Nuh Tufanı ile ünlü Cudi'yi, Sibernetik harikalarıyla tanınan Ebul-İz El Cezeri'yi, tarihi ve ilahi aşk efsanesiyle bilinen Mem u Zin'i, edebiyatıyla tanınan Şeyh Ahmet El Cezeri'yi, Kırmızı Medrese'yi, zengin folkloru ve sayamadığım daha birçok eser ve zenginliği hep birlikte koruyup tanıtmak için bu derneğimizi açtık. Derneği koruyup yaşatabilmek için bütün Cizre halkının duyarlı davranmasını, derneğimizin ilçemiz ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Kültür ve turizm derneğinin açılışına, Vali Osman Güneş, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İdil Kaymakamı ve Cizre Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Cizre Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Kınacı, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Menek, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Faruk Özervarlı, kurum ve kuruluş amirleri, Cizreli iş adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 14:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?