3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Kundakçı 2 polisi bıçakladı

AKSARAY’da dün gece 27 yaşındaki Duran Kılıç'ın otomobilini kundakladığı ileri sürülen 23 yaşınaki Selçuk Kuşçu ve yanındaki arkadaşı 30 yaşındaki Çetin Akbıyık, dehşet saçtı.

Polislerle uzun süre kovalamaca oynayan ve çeşitli suçlrdan sabıkası olan zanlılardan Kuşçu otomobil içinde yakalanırken, havaya uyarı ateşi açan polislere elinde bıçakla direnen Akbıyık da 2 polisi ağır yaraladıktan sonra yakalanabildi.

Paşacık Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bugün saat 00.30 sıralarında, hayvan alım satımı yapan Duran Kılıç’a ait 68 BU 654 plakalı otomobil, molotof kokteyli atılarak kundaklandı. Yanan araç itfaiye ekiplerinin müdehalesi ile söndürülürken, olay yerine gelen polis ekipleri aracın sahibi Duran Kılıç’ın ifadesini aldı. Kılıç, polise verdiği ifadede otomobilini aralarında borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan Selçuk Kuşçu’nun yakmış olabileceğini söyledi.

Yanında polisler varken cep telefonu ile Selçuk Kuşçu’yu arayan Duran Kılıç, evinin yakınındaki Süslü Camii önünde buluşmak istediğini belirtti. Bir süre sonra arkadaşı Çetin Akbıyık’ın kullandığı 68 DR 684 plakalı otomobil ile verilen adrese gelen Selçuk Kuşçu polisleri gördü.

NEFES KESEN KOVALAMACA

Selçuk Kuşçu ve Çetin Akbıyık, otomobilden inmeyip, gaza basarakkaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri aracı takibe aldı. Sisli havada yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sırasında Çetin Akbıyık kullandığı araç ile polisin yola kurduğu barikatı geçti. Bunun üzerine polisler aracı durdurak için önce havaya uyarı ateşi açtı ardından otomobilin lastiklerine ateş açtı.

Patlak lastikle kaçmaya devam eden Akbıyık, evinin önüne gelerek otomobilini durdurdu. Yakınlarına haber vermek için kornaya bastıktan sonra otomobilinden aldığı bıçakla araçtan inen Akbıyık, kendisini takip eden polislerin üzerine yürüdü. Elinde bıçak ile tehditler savuran Akbıyık teslim olmayı reddederken, yakınları da polise direnip Akbıyık’ı teslim etmemek için uğraştı. Diğer polis ekipleri ise araçta bulunan kundaklama zanlısı Selçuk Kuşçu’yu, gözaltına aldı.

YARALI POLİSLERİN DURUMU CİDDİ

Olay yerine takviye ekiplerin gelmesiyle birlikte polis ekipleri yeniden harakete geçerken, elinde bıçak bulunan Akbıyık, 40 yaşındaki komiser Yunus Yiğit’i kollarından, 38 yaşındaki polis memuru Hasan Uzerkek’i ise karnından bıçakladı.

Polis bu sırada havaya uyarı ateşi açtı. Yaralı polisler ekip otosu ile Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken çıkan arbadede ayağı kırılan Çetin Akbıyık ise olay yerine çağırılan ambulansla aynı hastaneye götürüldü. Tedavi altına alınan Komiser Yiğit, kollarındaki sinirlerin kesildiği için Ankara’ya sevk edilirken, acil ameliyata alınan polis memuru Hasan Uzerkek’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Bu arada polisin, saldırganlara ait otomobilde yaptığı aramada, kundaklama için hazırlanmış yarı yanmış bez parçaları, şişe içerisinde benzin ile polisleri yaralayan bıçağı ele geçirdi.

SABAH DA EVLERİNE BASKIN YAPILDI

Polis bu sabah da zanlıların evlerine baskın düzenleyerek arama yaptı. Polis, Çetin Akbıyık’ın babası 65 yaşındaki Ramazan Akbıyık, ağabeyi 32 yaşındaki Metin Akbıyık’ı gözaltına aldı. Akbıyık’ın yakınlarının gece polise, Çetin Akbıyık’ı teslim etmemek için direnmek suçundan gözaltına alındıkları kaydedildi.
Saldırganlardan Selçuk Kuşçu’nun ‘Yağma, 6136 Sayılı Ateşli Sİlahlar Kanunu’na muhalefet, ruhsatsız tabanca bulundurmak, fuhuş’ gibi suçlardan 6 sabıka kaydının bulunduğunu, Çetin Akbıyık’ın da ‘Hürriyeti tehdit, uyuşturucu kulanmak’ gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu belirtildi.

Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 16:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?