2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Suç önleme çalışmaları sürüyor

Aksaray Emniyet Müdürlüğü, suçu meydana gelmeden önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. İl Emniyet Müdürü Sabri Yakar, tüm suçların altında ailevi sorunlar ve sevgisizliğin yattığını söyledi.

Halkın huzur ve güvenini temin etmek için gece gündüz çalıştıklarını ancak çözüme ulaşmak için sorunların kaynağına ulaşarak bu kaynağı yok etmek gerektiğini ifade eden Emniyet Müdürü Sabri Yakar, "Emniyet güçlerimizin tamamı halkımızın huzur ve güvenini temin etmek için gece gündüz demeden fedakarca çalışıyor. Suç her zaman olabilir. Bunun önüne geçmemiz mümkün değil ancak suçları en aza indirmek için teşhisi yerinde yapıp tedaviyi de en iyi şekilde uygulamamız gerekiyor. Bir kişinin suça yönlenmesi aileden başlıyor ve çevresel etkilerle devam ediyor. Yani çocuğun eğer sorunlu bir aile yaşantısı varsa, hak ettiği sevgiyi göremiyorsa sevgiyi başka yerlerde aramaya başlıyor. Şimdiye kadar hırsızlık, cinayet, gasp ve benzeri olaylara karışanları araştırdığımızda altında ailevi sıkıntılar ve sevgisizlik gördük" dedi.

Yaptıkları tespitler çerçevesinde çalışmalarına yön verdiklerini de ifade eden Sabri Yakar, "İlk görevimiz suçu meydana gelmeden önlemek ve bu yönde çalışıyoruz. Önce Aksaray'da bulunan madde bağımlılarını tespit ettik. Aksaray küçük bir il olmasına rağmen 300'ün üzerinde bizim tespit ettiğimiz madde bağımlısı bulunuyor. Bu gençlere ekiplerimiz ağabeylik yaparak, onları zorla değil de ikna ederek tedaviye göndermeye başladılar. Kapımızı bu gençlere sonuna kadar açtık. İstedikleri zaman bizi ziyaret edebiliyor ve dertlerini anlatıyorlar. Bir çoğu da Ankara'da rehabilitasyon merkezinde tedavi görmeye başladılar. Onlara iş imkanları sağlamak için biz de seferber olduk ve bir çoğu çalışmaya başladı. Bu gençlerimizin hepsinin ortak sorunu ailevi sıkıntılar ve sevgisizlik. Polis olarak onlara güvenimizi gösteriyor ve sevgi aşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 17:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?