2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

'Uzunyol'da 6 kaçakçı tutuklandı

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin düzenlediği "Uzunyol" kod adlı operasyonda, Hollanda'ya 206 kilo eroin sevk etmeye çalışırken yakalanan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından yaklaşık 6 ay boyunca 20 bin kilometre takip edilen ve geçtiğimiz günlerde Nevşehir ilinde bulunan bir petrol istasyonunda bir araçtan başka bir araca 206 kilo eroini aktarırken yakalanan 9 kişi, emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra Aksaray Adliyesi'ne sevk edildi. Savcı tarafından ifadeleri alınan N.H., H.Ç., K.A., N.A., Y.C. ve H.Ç. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, olayda araçları kullanan E.E., F.A. ve D.C. savcıya ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Eroin operasyonunun ayrıntıları da netleşmeye başladı. Zehir tacirlerinin lideri olduğu öğrenilen M.C.'nin, 2005 yılında yine bir uyuşturucu olayıyla ilgili arandığı ve geçtiğimiz yıl Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandıktan sonra Aksaray Kapalı Cezaevi'ne getirildiği öğrenildi. M.C.'nin cezaevine girmesiyle uyuşturucu sevkıyatıyla gayriresmi eşi ve çevresindekilerin ilgilenmeye başladığı öne sürüldü. Ayrıca operasyon çerçevesinde 3 kişinin daha arandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 18:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
e.e IP: 88.224.124.xxx Tarih : 1.01.2008 13:52:35

adiler serefsiler yakalanmasanız belki kaç kişiyi öldürecektiniz