16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Belediyeden büyük projeler

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, 2005 yılının belediye hizmetleri açısından dolu dolu geçtiğini belirterek, 2006 yılında büyük projelere imza atacaklarını söyledi.

Başkan Palta, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, özellikle şehir merkezinde yapacakları çalışmalarla Aksaray'ın çehresini değiştireceklerini ifade ederek, "2005 yılında kenar mahallelere önem verdik. Burada yaptığımız çalışmalarla altyapı ve yol problemlerini çözdük. 2006 yılında şehir merkezinde çok büyük ve Aksaray'ın çehresini değiştirecek çalışmalar yapacağız. Şehir merkezinde 3 bölge çok önemli. Birinci projemizde, Ulu Camii çevresinde yeni bir düzenleme yapacağız. Bunun projeleri hazırlandı ve onaylandı. Yani kış mevsimi biter bitmez Ulu Camii önünde çalışmalar başlayacak. Burada yapacağımız çalışma Aksaray'a yakışan örnek bir çalışma olacak. İkinci projemiz ise Vilayet Meydanı'nda olacak. Şehirler meydanlarıyla anılır. Biz de Aksaray'a yakışan estetiği ile örnek bir meydan yapacağız. Bu projemiz de tamamlanma aşamasında, 2006 yılında hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Şehir merkezindeki üçüncü büyük projemiz ise yıkımı tamamlanan Çarşı Yapı Kooperatifi alanında olacak. Buraya dev bir iş merkezi yapmayı amaçlıyoruz. 2006 yılında başlayacağımız bu projeyi de en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bu proje tamamlandığında Aksaray'ın en önemli iş merkezi bu alanda oluşacak ve çarşı merkezi de bu kısma doğru yayılacak" dedi.
2006 yılında Aksaray Belediyesi tarihinin en büyük projesi olacak olan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin de ilk adımını atmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, "2006 yılında Aksaray ve çevresi için çok acil olan bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Atık Su Arıtma Tesisi, Tuz Gölü ve Aksaray için gerçekten biran evvel yapılması gereken bir proje.

Şu anda Aksaray'ın atıkları hiç bir arıtmaya tabi tutulmadan yıllardır hiçbir bakımı yapılmamış bir bölgeye akıyor. Bu durumu biran önce değiştirmemiz gerekiyor. Burada uygulayacağımız projenin yaklaşık 18 milyon YTL'ye mal olması bekleniyor. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan bu projeyi yaparken destek alacağız. İnşallah 2006 yılında atık suları arıtacak bir tesis kuracağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 16:40:42
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 16:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?