29
Nisan
2024
Pazertesi
YAŞAM

Hayatları beton ve demir

Aksaray'da beton yığınları arasında keski ve balyozlarla hurda demir çıkartabilmek için çalışan işçiler ekmek mücadeleleriyle örnek oluyor.

Bina yıkıntılarının molozları arasında betonları parçalayarak içindeki demirleri çıkartmak isteyen hurdacılar akşama kadar ellerinde balyoz ve keskilerle çalışıyor.

Yıllardır hurdacılık yaptığını ve geçimini bu sayede sürdürdüğünü söyleyen Rafet Dönmez (45), "Yıkılan binaların molozları arasında bulunan beton kolonların arasındaki hurda demirleri çıkartarak ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Biraz zor ve yorucu oluyor ama bizim işimiz bu ve yapmak zorundayız. Bazen beton blokları parçalamak zor oluyor, saatlerce uğraşıyoruz ama günün sonunda çıkarttığımız demirleri hurda toplama merkezilerine satarak aldığımız para, evimize huzurlu bir şekilde gitmemizi sağlıyor" dedi.

Ekmek parası kazanmanın zor olduğunu söyleyen Urfan Aslan (32) ise "Hurda betonların arasında balyozlarla demirleri ayırarak onları çıkartmak ve satmak kolay bir iş değil. Tabir yerindeyse biz ekmeğimizi betonların içinden çıkartıyoruz. Ayrıca yaptığımız bu yorucu çalışmayla ekmeğimizi kazandığımız gibi ülke ekonomisine de katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 16:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?