3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Tipi mağdurları otellere yerleştirildi

Aksaray'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle tesislerde mağdur olan yolcular, yemek ihtiyaçları karşılandıktan sonra, geceyi geçirmeleri için otele ve yatılı yurtlara yerleştirildi. Sabah saatlerinden itibaren kapalı olan yollara araçların çıkışına hala izin verilmediği bildirildi.

Aksaray'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı ile birlikte etkili olan yoğun tipi ve meydana gelen yaklaşık 60 trafik kazası nedeniyle kapanan yollar, devam eden tipi sebebiyle hala açılamadı. Karayolları ekipleri ve Köy Hizmetleri Koordinatörlüğü kar timleri, yolların yeniden trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Aksaray-Nevşehir karayolunda kalan 6 otobüs yaklaşık 4 saat süren bir kurtarma çalışmasıyla Aksaray'a getirildi.

Aksaray Valiliği kriz merkezi ve Aksaray Belediyesi tarafından tesislerde bekletilen vatandaşlar, yemek ihtiyaçları karşılandıktan sonra geceyi geçirebilecekleri otellere ve yatılı okullara yerleştirildi. Yaklaşık 30 otobüs, yüzlerce kamyon ve özel araçlarda yolun açılmasını bekleyen vatandaşlardan isteyenler, kriz merkezinin gösterdiği alanlarda geceyi geçiriyor. Aksaray'daki otellerin yanı sıra Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu, Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aksaray Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki yurtlarda geceyi geçirecek olan vatandaşlar, ancak sabah saat
10.00'dan sonra yolların açılması durumunda hareket edebilecekler.

Polis kontrolünde geceyi geçirmek için Anadolu Güzel sanatlar Lisesine götürülen yaklaşık 150 kişilik grup, kalacakları yerlerde battaniyelerin yetersiz olduğunu ve yatakların yatacak durumda olmadığını ifade ederek, okul içinde bekliyor. Yetkililer, vatandaşlar için yeni yerler bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kamyoncular ve özel araçlarıyla mahsur kalanlar ise tesislerdeki bekleyişlerini sürdürüyor. Yaklaşık 24 saattir yolda beklediklerini söyleyen vatandaşlar, "İlk defa böyle bir tipi görüyoruz. Yolda önümüzü zor görüyorduk. Ancak ekipler de saatler geçmesine rağmen yolları açamadı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 11:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?