3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yaban hayvanlarına yem takviyesi

Aksaray’da yaban hayatını korumak amacıyla, Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından doğaya yem bırakıldı.

Aksaray Çevre ve Orman Müdür Vekili Necati Gökçe ile beraberindeki görevliler, yaban hayatını korumak amacıyla karla kaplı bölgelere yem bırakıldı.

Hasandağı ve Ekecik Dağı eteklerinde çeşitli noktalara kuşlar için 350 kilogram yem, yırtıcı hayvanlar içinde 30 kilogram et bırakıldı.

Yaban hayatının korunması için bu tür çalışmalara devam edeceklerini belirten Müdür Vekili Gökçe, “Kar yağışı ile birlikte yabani hayvanların aç kalabileceğini düşünerek her yıl kar yağışlarının ardından bu tür çalışmalar yapıyoruz. Çünkü kar yağdığı zaman kuşlar ve yırtıcı hayvanlar beslenme sıkıntısı yaşayabiliyorlar. Yaban hayatının korunması için bizim yanımızda sivil toplum örgütlerinin de çalışmalar yapması gerekir” dedi.

Yaban hayatını korumak için eğitim çalışmalarını da sürdürdüklerini belirten Gökçe, avcı eğitim faaliyetlerine de önem verdiklerini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 16:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Salim Uz IP: 85.179.240.xxx Tarih : 2.03.2008 22:15:46

Yetkililerimize cok tesekkür ederim böyle güzel bir davranisindan dolayi yaban hayvanlarini düsündükleri icin ayni zamanda avcilarimizin ve derneklerin bu konuyla ilgilenip istirak etmeleri lazim hep tabiattan alan degil werenden olmali calismalarinizin dawami dilegiyle esen kalin.