30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Mercedes işçileri doyasıya eğlendi

Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası, çalışan işçilerinin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için geleneksel hale getirdiği yaz şenliklerinin 3.'sünü gerçekleştirdi. İhracat ve üretim rekoru hedefleyen Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası, çift vardiya çalışan bin 100 işçisinin moral ve motivasyonunu arttırmak için yaz şenliği düzenledi.

Şenlikte işçiler müzik eşliğinde coşarken, Aksaray'da 12 yıldır Mercedes Benz Fabrikası'nın Direktörlüğünü yapan Hans Peter Hainstein, emeklilik hayatına işçilerin yoğun tezahüratları ve alkışları altında uğurlandı. Şenliklere Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve Ahmet Yaşar, Eski Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Öncül, davetliler ve fabrika işçileri katıldı.

Yaz şenliğinin açılış konuşmasını yapan Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Hans Ulriah Maik, "Yapılan ilk Mercedes Benz kamyondan bugüne kadar fabrikamızın anlayışı her zaman kaliteli, dayanıklı araçlar üretmek olmuştur. 100 yıldır bu prensiple hareket ediyoruz ve milyonlarca kilometre yol yapsa da araçlarımız görevini yapmaya devam ediyor. Başarı hiçbir zaman ulaşılan bir hedef değildir, her zaman aynı ciddiyetle, aynı kalite ile müşterilerimize ayını güveni vermek zorundayız. Güven her zaman önemlidir ve bu güveni müşterilerimize vermeye her zaman devam etmeliyiz. Burada 3 ayrı nedenle bulunuyoruz. Birinci nedenimiz 2005 yılında üretim rekorunu kırmak ve 11 bin kamyon üretmek. Bu kamyonlardan 3 bini ihraç olacak ve Batı Avrupa ülkelerine gönderilecek. İkinci nedenimiz müşterilerimize her zaman güven vermek. Biliyorum ki, Mercedes'in kalite politikasından hiç birimiz taviz vermeyeceğiz, müşterilerimize Mercedes Benz güvenini her zaman vereceğiz. Müşterilerimiz yıllar sonra bile kamyonu ile işini yapabilecek. Üçüncü nedenimiz ise Hans Peter Hainstein'i emeklilik hayatına uğurlamak. Eşi Silvia ile birlikte ona her zaman kapılarımız sonuna kadar açıktır" dedi.

İşçilerin uzun süre tezahürat yaptığı ve ayakta alkışladığı Mercedes Benz Fabrikası'nda 12 yıl direktörlük görevi yapan Hans Peter Hainstein ve eşi Silvia Hainstein işçilerin tezahüratlarına duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Bazı işçiler de gözyaşlarına hakim olamazken, Hainstein Aksaray'ı ve işçileri hiçbir zaman unutmayacağını söyleyerek yaz şenliklerine kendisini davet etmelerini istedi. Program havai fişek gösterileri ve müzikli eğlence ile devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 12:34:37
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 12:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?