4
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

Gökçek'in Çölaşan'a davası reddedildi

Gökçek'in Çölaşan'a açtığı tazminat davası reddedildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, bir köşe yazısında "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Hürriyet Gazetesi ve yazarı Emin Çölaşan’a açtığı manevi tazminat davası reddedildi.
Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Gökçek’in avukatı Halit Aydemir ile Hürriyet Gazetesi ve Çölaşan’ın avukatı Şükrü Evrim İnal katıldı.
Avukat İnal, aynı konuya ilişkin olarak Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinin, beraat kararı verdiğini ve bu kararın Yargıtay tarafından onandığını söyledi.
Gökçek’in avukatı Aydemir ise beraat kararının, "hukuk hakimliğini bağlamayacağını ve müvekkili Gökçek’in, kişilik haklarına saldırıda bulunulup bulunulmadığına mahkeme tarafından karar verileceğini" kaydetti. Aydemir, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti.
İnal da ceza dosyasının kesinleştiğini belirterek, davanın reddedilmesini istedi.
Yargıç İsmail Demirtaş, davanın reddedildiğini açıkladı.

DAVA KONUSU
Melih Gökçek’in avukatı Mehmet Ali Alan’ın açtığı davanın dilekçesinde, Hürriyet Gazetesinde, 27 Mart 2004 tarihinde, Emin Çölaşan tarafından "Oyumuz Hırsıza Yüzsüze" başlıklı bir köşe yazısı kaleme alındığı kaydedilmişti.
Söz konusu köşe yazısında, "gerçek olmayan bilgiler verildiği ve abartılı sözcükler kullanıldığı" savunulan dilekçede, "Gökçek’in şeref ve vakarına saldırıda bulunulduğu" iddia edilmişti.
Dilekçede, Hürriyet Gazetesi ile yazarı Emin Çölaşan’dan 100 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.
Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 12:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?