1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

"100. yılda şampiyonuz"

Ankaragücü Asbaşkanı Kemal Ünsal'dan iddialı açıklama !.. Sarı-lacivertli ekibin 100. kuruluş yıldönümü olan 2010 yılında, şampiyonluğu başkente getireceklerini söyledi !

1910 Ankaragüçlüler Derneği ile Gazi Üniversitesi Maliye Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen ''Günümüzde Futbol ve Ankara Futbolu'' konulu panele Ankaragücü Asbaşkanı Ünsal ile birlikte, basın sözcüsü Serhat Arıkan, teknik direktör Saffet Susiç ile futbolcular Hakan, Umut ve Heverton katıldı.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 500 öğrencinin izlediği panelde konuşan Kemal Ünsal, Ankaragücü'nün 1910 yılından beri Türk futboluna hizmet ettiğini belirterek, Ankaragücü'nün 100. yılında şampiyonluğu Ankara'ya getireceklerine dair öğrencilere söz verdi.

Bir panelistin İlhan Mansız'ın takımdaki durumunu sorması üzerine Ünsal, İlhan'ın çok büyük bir futbolcu olduğunu ifade ederek, ''İlhan Mansız, Japonya'da oynadığı sırada da her şeyin üstündeydi. Şu anda Ankaragücü'nde ve takımdaki arkadaşlarıyla çok iyi bir uyum içerisinde. İlhan'ın yıldız olması takımda bir uyumsuzluğa yol açmıyor, çünkü Ankaragücü'nde futbolcuların kendine olan özgüveni tamdır. Ankaragücü tam bir takımdır'' diye konuştu.

Teknik direktör Susiç de bir soru üzerine takımda 2 oyuncunun eksik olmasının bütün oyun düzenini aksatacağını belirterek, ''Konyaspor maçında İlhan ve Coridon yoktu. Bu iki futbolcunun olmaması oyun düzenimizi etkiledi. 2 oyuncum da takımdaki yerlerini alabilselerdi sonuç daha farklı olurdu'' dedi.

Tecrübeli teknik direktör bir başka soru üzerine de forvete ihtiyacı olmadığını ifade ederek, ''Forvet istemiyorum, elimde Birol ve Umut var'' dedi.

Takım kaptanı Hakan Kutlu da futbolculuk yaşamına Ankaragücü'nün minik takımında başladığını, ilk kaptanlık pazu bandını bu takımda takarak bugünlere geldiği belirterek, ilerdeki hayalinin Ankaragücü'nde teknik direktörlük yapmak olduğunu söyledi.

Brezilyalı oyuncu Heverton ise Türkiye'ye şampiyonluk yaşamak için geldiğini belirtti.

Panel sonunda öğrenciler futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?