1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

A. Gücü hedef büyüttü

Ankaragücü 2. Başkanı Kemal Ünsal, Turkcell Süper Ligi'nin borçsuz takımlarından biri olduklarını belirterek, " 'Kupa beyi' olarak 100. yılımızda şampiyonluğu Ankara'ya getireceğimize inanıyorum" dedi.
1910 Ankaragüçlüler Derneği ve Gazi Üniversitesi Maliye Araştırma Topluluğu tarafından Gazi Üniversitesi 100. Yıl Kültür Merkezi'nde, 'Günümüzde futbol ve Ankara futbolu' konulu bir panel düzenlendi. Panele, Ankaragücü 2. Başkanı Kemal Ünsal, Ankaragücü Basın Sözcüsü Serhat Arıkan, Teknik Direktör Saffet Susiç, futbolcular Hakan Kutlu, Umut Bulut ve Haverton Alaves katıldı. Daha önceden katılacağı bildirilen Kulüp Başkanı Cemal Aydın'ın futbol ile ilgili bir toplantıya katılmak üzere İstanbul'da, İlhan Mansız'ın ise tedavi amacıyla Almanya'da bulunduğundan panele katılamadığı bildirildi. Panelde konuşan Ankaragücü 2. Başkanı Ünsal, Ankaragücü'nün 'kupa beyi' olarak bir çok başarıya imza attığını, artık sıranın lig şampiyonluğuna geldiğini söyledi. 2010 yılının kulübün 100. kuruluş yıldönümü olduğuna işaret eden Ünsal, "Hedefimiz 100. yılımızda şampiyonluğu Ankara'ya getirmektir. Bunu başarıcağımıza inanıyor, buradan bunun sözünü veriyorum" dedi.
Teknik Direktör Susiç de, şu anda ligde 11. sırada bulunan takımının yerinden memnun olmadığını ifade ederek, "Takımın daha yukarıları hak ediyor. Lig uzun bir marotan. Ligi 7. yada 8. sırada bitireceğiz" diye konuştu.
Panelistler daha sonra, öğrencilerden gelen soruları cevapladılar. Taraftarlar, Teknik Direktör Susiç'in, "Ligi 7. yada 8. sırada bitireceğiz" açıklamasına tepki göstererek, takımdan şampiyonluk beklediklerini dile getirdiler. Susiç'in sözlerine 2. Başkan Ünsal açıklık getirdi. 18 takımdan oluşan ligin 6'şarlı 3 gruba bölündüğünü ve Ankaragücü'nün ilk 6'yı her zaman zorladığını belirten Ünsal, "Ancak bazı şartlar bizi zorluyor. Ligde borcu olmayan kulüplerden biriyiz ve 2. altı grup içindeki konumumuzu muhafaza ettik. Yeniden yapılanmayla önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlere gelerek, 2010 yılında şampiyon olmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
Ünsal, "İlhan Mansız medya da hep öne çıkan isim oluyor. Bu durum diğer futbolcular da rahatsızlık meydana getiriyor mu? sorusu üzerine, "Bizim futbolcularımızda kompleks ve rahatsızlık yok. İlhan yıldız bir futbolcu ve medyada ön plana çıkıyor. Yoksa diğer futbolcularımızın sahada ondan aşağı kalır bir yanı yok" karşılığını verdi. Ünsal, kulübe yılda 15 milyon dolar gelir sağlayacak bir proje içinde olduklarını da söyledi. Ünsal, projenin, Tandoğan'daki MKE tesislerininin, içerisinde alışveriş merkezi ve benzinlik gibi ticari gelir sağlanan yapılardan oluştuğunu kaydetti. Bir soru üzerine, forvete ihtiyacı olmadığını ifade eden Teknik Direktör Susiç, ilerleyen dönemde eksik gördüğü bir bölgeye transfer yapabileceklerini bildirdi. Susiç, sakatlık ve diğer nedenlerle takımdan ayrı olan futbolcuların dönmesiyle, gol yollarında daha etkili olacaklarını vurguladı.
Panele katılan futbolcular da, taraftarların soruları cevaplayarak, Ankaragücü'nü daha iyi yerlere taşımak için çalışacaklarını söylediler.
..
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 18:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?