1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

A.Gücü bekleneni veremedi

Ankaragücü, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısını topladığı 19 puanla 12. sırada tamamladı. Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.

Süper Lig'in ilk yarısında oynadığı 17 maçta 19 gol atan sarı-lacivertliler, kalelerinde ise 21 gol gördü. Lige geçen sezon takımı kümede tutma başarısını gösteren Adnan Şentürk ile başlayan Ankaragücü, ilk 6 hafta sonunda galibiyetin gelmemesi üzerine Şentürk ile yollarını ayırdı. Adnan Şentürk yönetiminde 6 maça çıkan sarı-lacivertliler bu maçlarda 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Sezonun ilk 6 maçında 5 gol atan Ankaragücü ağlarında 9 gol gördü.

7. haftada Saffet Susiç'in göreve gelmesiyle çıkışa geçen Ankaragücü'nde Boşnak teknik adam, 11 maç sonunda 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Saffet Susiç yönetiminde 14 gol atan Sarı-lacivertliler 12 gol yedi. Ankaragücü'nde kaptan Hakan Kutlu ve kaleci Orkun tüm maçlarda 90 dakika forma giyerken, bu iki oyuncuyu 1482 dakika sahada kalan Umut izledi.

Süper Lig'in ilk yarısında 8 gol atan Umut takımının en golcü oyuncusu olurken İlhan Mansız 4 gol kaydetti. Sarı-lacivertlilerde Deniz, Abdurrahman, İsmet, Heverton, Coridon, Evren ve Batista da 1'er gol attı. Ligin ilk yarısında sadece 26 sarı kart gören Ankaragücü'nde Sedat ve Umut, 4'er sarı kart gördü. Ankaragücü adına Süper Lig'in ilk yarısında tek kırmızı kartı gören oyuncu ise İsmet oldu.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 11:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?