1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ankaragücü'nün yeni teknik direktörü Susiç

Ankaragücü'nde teknik direktör Adnan Şentürk'ün görevden ayrılmasıyla göreve gelen Saffet Susiç, takımının başında ilk antrenmanına çıktı. Adnan Şentürk'ün kulüpten ayrıldığını futbolcularla vedalaşması sırasında öğrenen Brezilyalı Heverton, önce gözyaşlarını tutamadı, daha sonra da antrenmana çıkmak istemedi.

Adnan Şentürk'ün kulüpten ayrılmasıyla sarı-lacivertli kulüpte teknik patronluğa getirilen Saffet Susiç, takımı başında ilk antrenmanına çıktı. Antrenmandan önce kulüpte futbolcularla bir toplantı yapan Boşnak teknik adam, daha sonra, takımının hafta sonunda Diyarbakırspor ile oynayacağı maç için ilk çalışmasını yaptırdı. Çalışma öncesinde açıklamalarda bulunan çiçeği burnunda Ankaragücü antrenörü Saffet Susiç, boşta bulunduğu için Ankaragücü'nün teklifini değerlendirdiğini ifade ederek, "Burada mükemmel bir şekilde karşılandım. Ankaragücü tanıdığım bir kulüp. Ankaragücü şu an puan sıramasında hiç de haketmediği yerde. Ankaragücü daha üst sıraları hakediyor. İlk hedefimiz takımı buralara çıkarmak" dedi.

Sarı-lacivertli kulüple yollarını ayıran Adnan Şentürk ise, çalıştığı süre boyunca görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirterek, "Ben her zaman Ankaragücü'nün başarısı için çalıştım. Günün şartları ne gerektiriyorsa onu yaptım. Bugün de böyle olması gerekiyormuş. Kimseye hiçbir kırgınlığım yok. Ankaragücü umarım hakettiği yerlere gelir" diye konuştu.

Başkent temsilcisinin kaptanı Hakan Kutlu da, kariyeri belli bir hoca ile çalışacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Saffet Susiç ile çıkış yaşayıp, başarılı olmak istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Adnan Şentürk'ün takımına veda etmesi sırasında duygusal anlar yaşandı. Uzun yıllar Ankaragücü altyapısında da çalışan Adnan Şentürk'ün ayrılması kulüpte büyük üzüntüye neden oldu. Sarı-lacivertli oyuncularla tek tek vedalaşan Şentürk, duygusal anlar yaşadı. Şentürk'ün vedası sırasında ilginç bir de olay yaşandı. Şentürk'ün sarı-lacivertli renklere kazandırdığı 19 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Heverton, Şentürk'ün kulüpten ayrıldığını öğrenince büyük üzüntü yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Heverton daha sonra ise antrenman kıyafetlerini çıkartıp, antrenmana çıkmayacağını belirterek, kulüpten ayrılmak istedi. İlhan Mansız ve takım arkadaşlarının güçlükle sakinleştirdiği futbolcu daha sonra antrenmana çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 21:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?