1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ankaraspor K.Erciyes'i gözüne kestirdi

Ankaraspor, Turkcell Süper Ligi'nin 17. haftasında oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

ASKİ Spor Tesisleri'nde teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular, düz koşunun ardından, dar alanda top kapma çalışması yaptı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana, Molnar, Wederson ve Ümit Aydın katılmadı. Antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Ankaraspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, hafta sonunda oynayacakları Kayseri Erciyesspor maçını da kazanıp, Trabzonspor maçı galibiyetinin önemini arttırmak istediklerini söyledi.

Trabzonspor maçına mutlak puan parolasıyla çıktıklarını kaydeden Çalımbay, "Trabzonspor maçı bizim için çok önemli bir maçtı. 7 haftadır bir galibiyet alamıyorduk. Bundan önceki maçlarımızda iyi oyunumuzu skora yansıtamıyor ve basit goller yiyorduk. Trabzonspor karşısına da mutlak puan parolasıyla çıktık ama gene beklemediğimiz goller yedik. Geriye düşüp, 10 kişi kalmamıza rağmen oyundan kopmadık.

2. yarıda çok iyi mücadele edip tüm riskleri aldık. Disiplinden kopmadık ve hak ettiğimiz bir galibiyeti aldık" dedi. Süper Lig'in ilk yarısının son maçında oynayacakları Kayseri Erciyesspor maçının önemine değinen Çalımbay, "Kayseri Erciyesspor maçı en az Trabzonspor karşılaşması kadar önemli. Süper Lig'in ilk yarısını iyi bir şekilde kapatmak istiyoruz.

Kayseri Erciyesspor maçını kazanırsak, Trabzonspor galibiyetinin önemi daha da artar. Bu yüzden Kayseri Erciyesspor maçı bizim için final niteliğinde bir maç. Mutlaka kazanmamız gerekiyor. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Devre arasında takıma takviyeler yapılacağını belirten tecrübeli teknik adam, "Takıma her türlü takviyeyi yapacağız. Oyuncu takviyesi çok önemli ama bizim çalışmamız daha önemli. Devre arasında çok iyi çalışmamız gerekiyor. Takım olarak birçok eksiğimiz var. Bu eksiklikleri de kısa bir sürede gidermemiz mümkün değil. Bu yüzden devre arasını çok iyi değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Mavi-beyazlı ekibin başarılı oyuncuları Savaş Bahadır ve Ersen Martin de Trabzonspor maçında geriye düşmelerine rağmen galip geleceklerine inandıklarını belirterek, uzun bir aradan sonra galip gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve Süper Lig'in ilk yarısını Kayseri Erciyesspor maçı galibiyetiyle noktalamak istediklerini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 11:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?