1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Atatürk Koşusu sona erdi

70. Büyük Atatürk Koşusu'nu erkeklerde Halil Akkaş, bayanlarda ise Binnaz Uslu kazandı. Turkcell Super Lig hakemlerinin de ter döktüğü koşuşu başarıyla tamamlayan iki yaşlı vatandaş ise milletvekillerinin koşuya katılmamasına tepki gösterdi.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü nedeniyle 70.'si düzenlenen koşu, Atatürk'ün Ankara'yı ilk gördüğü yer olan Dikmen Keklikpınarı'nda saat 14.20'de başladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in verdiği startın ardından 22'si bayan toplam 196 atlet, 10 bin 800 metrelik parkurda mücadeleye başladı.

2'si bayan 8 de yabancı sporcunun yer aldığı koşuda, erkeklerde geçen yıl da birinci olan ve koşuya ferdi olarak katılan Halil Akkaş, 30.18'lik derecesiyle yine birinci, Abdülkadir Türk 30.40'lık derecesiyle ikinci, Moldovalı Musinschi Iaroslav ise 31.02'lik derecesiyle üçüncü oldu. Bayanlarda ise birinciliği ENKA Spor Kulübü'nden Binnaz Uslu 34.29'luk derecesiyle elde ederken, Türkan Erişmiş 34.51'lik derecesiyle ikinci ve Ukraynalı atlet Olesya Dubovik de 35.56'lık derecesiyle üçüncü oldu.

Aralarında Metin Tokat, Selçuk Dereli ve Özgüç Türkalp'in de bulunduğu Turkcell Super Lig Ankara hakemlerinin de yer aldığı koşu renkli görüntülere sahne oldu. Hakemlerin koştuğunu gören Ankaralılar, alkışlarla hakemlere destek oldu. Koşunun ardından Metin Tokat, yaptığı açıklamada, "Yorulduk, futbol sahasında koşmak gibi değil. Ama tabi çok anlamlı bir koşuydu. Hakemlerle katıldık, beraberce bitirdik çok mutluyuz" dedi.

Zorlu parkuru başarı ile tamamlayan iki yaşlı koşucu ise milletvekillerinin katılmamış olmasına tepki gösterdi. Yaşlı koşucular, "Milletvekilleri en azından Dikmen'den TBMM'ye kadar koşsalardı. Avrasya koşusuna 100 bin kişi katılırken, bu koşuya da en azından 20 bin kişinin katılması gerekiyordu" dediler.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 17:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?