1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Bakkal: Anadolu'dan şampiyon çıkmaz

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Türkiye'de Anadolu takımlarının şampiyon olmasının zor olduğunu belirterek, "Bir Anadolu takımının çıkıp şampiyon olacağız demesi yanlış" dedi.

Bakkal, Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek ilk yarının değerlendirmesini yaptı. Üç büyük kulübün yaptığı bir futbolcu transferi bedelinin Anadolu takımlarının bütçesini oluşturduğunu ifade eden Bakkal, "Anadolu'dan şampiyon çıkmaz. Bunu gerçekleştirecek tek takım vardır. O da Gençlerbiliği'ydi. Bir dönem, şampiyonluğa çok yaklaştı ama gerçekleştiremedi. Anadolu'dan bir takımın şampiyon olacağız demesi abartılıdır" şeklinde konuştu.

Bakkal, sorulan bir soru üzerine Gençlerbirliği'nde oynarken başarılı olan ve büyük takımlara transfer olan Veysel ve Youla gibi futbolcuların oynadıkları takımlarda başarılı olamamalarının tek nedeninin yeterince çalışmamaları olduğunu söyledi. Ligin, 4. haftasından itibaren takımın başında yer aldığını belirten Bakkal, ilk yarıyı hedefledikleri yerde bitirdiklerini kaydetti.

Takımın başına geldiğinde Geçlerbirliği'nin ligin sonuna demir atmış bir takım olduğunu, futbolcuların moralsiz ve isteksiz olduklarını belirten Bakkal, son 13 maçta 21 gol atıp, 8 gol yiyerek takımı iyi bir yere getirdiklerini ifade etti. Bakkal, bu başarının futbolcularla iyi anlaşmalarından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

Kaliteli, ligin üstünde futbol oynayan bir takımının olduğunu ifade eden Bakkal, çok çalışarak büyük mesai harcayarak, bu başarıyı elde ettiklerini ve takımın layık olduğu yerde ilk yarıyı tamamladığını söyledi. İkinci devrede de aynı başarıyı göstererek, bulundukları yerin daha üstünü, 3.'lüğü hedeflediklerini belirten Mesut Bakkal, UEFA'ya gidecek ekip oluşturmak istediklerini bunu için de devre arasında nokta transfer yapacaklarını söyledi.

Türkiye'de futbolcu bulmanın zor olduğunu ve kendi futbolcularını en çok transfer alan oyuncular olduğunu ifade eden Bakkal, "Bal yapan arı topluluğumuz var. Hiçbir futbolcumu göndermeden sadece milli maçlar nedeniyle uzun süre takımda yer alamayacak olan Isaac'in yerine bir futbolcu transfer etmek istiyorum. Bu mevkiye de Trabzonspor'dan Mehmet Yılmaz'ı düşünüyorum" dedi.

Bu doğrultuda da yönetimden bu futbolcunun alınmasını istediğini de belirten Bakkal, Mehmet Yılmaz'ın transferinde görüşmelerin olumlu gittiğini ve en kısa zamanda sonuçlanacağını belirtti. Bakkal, Nijerya'dan da orta saha ve forvet mevkilerinde oynayan iki futbolcunun Ankara'ya getirilerek deneneceğini de sözlerine ekledi.

Bir basın mensubunun 'Mesut Bakkal teknik direktörlükte rüştünü ispatladı mı?' şeklinde sorduğu bir soruyu ise Bakkal, "10 senedir teknik direktör yardımcılığı yapıyorum. Teknik direktörlüğe geçişimim çok rahat oldu. 13 haftalık teknik direktörlük hayatımda iyi bir yol aldım. Daha henüz yolan başındayım" şeklinde yanıt verdi.

Uzun yılar Gençlerbirliği'nde teknik direktörlük yapmak istediğini de bilerten Bakkal, "Emeklemeden, yürümeyi öğrendim yürümeden sonra da koşmayı öğrenmem lazım" dedi. Bakkal, kulüp Başkan İlhan Cavcav'ın Fenerbahçe camiasına yaptığı PKK benzetmesinin ardından kamuoyunda oluşan tepkilerin Gençlerbirliğini etkilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:48:44
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 15:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?