1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Başkent derbisi zevk vermedi

Turkcell Süper Ligi'nde bu sezon daha önce oynadıkları 5 maçta da galibiyet yüzü göremeyen Başkent temsilcileri Ankaragücü ile Gençlerbirliği, birbirleriyle oynadıkları maçta da dengeyi bozamayınca 6. haftayı da 3 puan alamadan kapattı.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, sahada sergilenen futbolun başkentin 2 güzide kulübüne yakışmadığını belirterek, "Bu akşam Ankara derbisinde iyi bir maç oynanmadı. Sahada sergilenen oyun 2 takım oyuncularına da yakışmadı. Maçta gole yakın taraf bizdik. Futbolda şans faktörü diye bir şey vardır. Bu akşam şans bize gülmedi" dedi. Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın ise Cavcav'ın aksine sahada çok güzel bir mücadele izlediklerini ifade ederek, "İki ekip de sahada adına yakışır bir mücadele sergiledi. Türkiye'nin tüm alanlarda birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı var, Biz de bunu sağlamalıyız. Biz burada spor yapıyoruz. Kazanmak da var kaybetmek de var. Yenmek de, yenilmek de şerefli bir sonuçtur" diye konuştu.

Uzatma dakikalarında yedikleri golü talihsizlik olarak yorumlayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Uzatma dakikalarında son derece talihsiz, üzücü bir gol yedik. Takım olarak oyundan memnunum. Çok fazla pozisyona girdik. Daha farklı olmalıydı. Sonuç son dakikada belirlenmemeliydi. Futbolda tabi ki bunlar var. Sonuç olarak takımımın oyunundan memnunum" şeklinde konuştu.

Ankaragücü Teknik Direktörü Adnan Şentürk ise müsabakanın çok zorlu geçtiğini belirterek, "Çok zor bir karşılaşma oldu. İbrahim, sakatlanıp oyundan çıkınca planlarımızda bir aksama oldu. Bu maçı kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Sonuçta beraberlik çıktı ortaya. Son yıllardaki en iyi Ankaragücü takımını kurduk. Futbolcularım henüz galibiyetle tanışamamış olmanın stresini yaşıyor. Ankaragücü, çok iyi bir takım. Ankaragücü'nü hak ettiği yere getireceğiz" açıklamasını yaptı.

Sarı-lacivertli ekibin yıldız oyuncusu İlhan Mansız, bu sezonki ilk galibiyetlerini almak için sahaya çıktıklarını ifade ederek, "Bu maça galip gelmek için çıktık. Gençlerbirliği, ilk golü bulduktan sonra kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Skoru mağlup durumdan beraberliğe getirdiğimiz için mutluyuz. İlerleyen haftalarda galibiyetle tanışmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde görüş belirtti.

Kırmızı-siyahlı ekibin başarılı orta saha oyuncusu Sedat Yeşilkaya ile Ankaragücü'nün tecrübeli oyuncusu Evren Turhan da sahada çok güzel bir mücadele yaşandığını ve sonuçta aynı şehrin 2 takımının birer puan aldığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 11:58:04
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 12:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?