5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Cavcav, Kaya için gözyaşı döktü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu Başkanı ve Baş Hukuk Müşaviri Kemal Kaya, son yolculuğuna uğurlandı. 

Dün gece saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Kemal Kaya için TFF ve Gençlerbirliği Kulübü'nde birer tören düzenlendi. TFF önünde yapılan törene, Kemal Kaya'nın ailesinin yanı sıra TFF Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, TFF Hukuk Kurulu Başkanvekili İsmail Özersin, TFF Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Gençlerbirliği Kulübü Asbaşkanı Ufuk Özerten ve spor camiasından kişiler katıldı. TFF Başkanı Haluk Ulusoy ise babasının rahatsızlığı nedeniyle törene gelemedi. Burada bir konuşma yapan TFF Hukuk Kurulu Başkanvekili İsmail Özersin, Kemal Kaya'nın futbol hukukunu blen en iyi spor adamlarından birisi olduğunu ve böylesine bir insanı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Kemal Kaya için ikinici tören ise uzun yıllar formasını giydiği Gençlerbirliği Kulübü'nde düzenlendi. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen törene Spordan Sorumlu Devlet Eski Bakanı İsmet Sezgin, Gençlerbirliği yöneticileri ve kırmızı-siyahlı kulübün teknik kadrosu ile futbolcular katıldı. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 'Sarı Kemal' lakaplı Kemal Kaya'yı anlattığı bölümde ise gözyaşlarını tutamadı. Gençlerbirliği Kulübü'nün Kemal Kaya'yı hiçbir zaman unutmayacağını belirten Cavcav, Kırmızı-siyahlı kulübün bugünlerine gelsmesinde Kemal Kaya'nın büyük emeklerinin olduğunun altını çizdi. 

Törenin ardından Gençlerbirliği bayrağı örtülü Kemal Kaya'nın cenazesi Kocatepe Camii'ne götürüldü. Kemal Kaya'nın cenazesi Kocatepe Cami'nde ikindi namazına mütakip kılınan ikindi namazının ardından Gölbaşın'da defnedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 17:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?