5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Cavcav'dan açıklama

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Futbol Federasyonunu Olağanüstü Genel Kurula götürmek için Kulüpler Birliği tarafından toplanan imzalara zamanlama açısından karşı olduğunu söyledi.

İlhan Cavcav, bu konuda başlatılan çalışmanın zamanlamasının sıkıntı yaratacağını belirterek, ''Devletin Bakanına karşı gelecek değiliz. Seçime de karşı değiliz. Ancak bizim sıkıntımız zamanlama açısından. Bu işi federasyonunun Mayıs ayında yapılacak mali genel kuruluna bırakmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. İşte o zaman seçim yapacaksak yapalım. Bizim seçime karşı olduğumuz yok'' diye konuştu.

CAVCAV: ''HAKEM CAMİASI TÖHMET ALTINDA KALIR''

Cavcav, toplanan bu imzaların hem kulüpler açısından, hem de hakemler açısından büyük sıkıntı yaşatacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu: ''Diyelim ben imza verdim. Başka bir kulüp de imza vermedi ve bizim o takımla maçımız var. Karşılaşmanın hakemi de bizim aleyhimize bir penaltı verdi. İşte o zaman benim kafamda soru işaretleri oluşacak. Acaba ben imza verdiğim için komploya mı kurban gidiyorum diye. Bu sebeplerden dolayı şimdi seçim yapılması için verilen imzalar hem hakemleri, hem de hakem camiasını töhmet altında bırakır.''

''ULUSOY'A OY VERMEDİM AMA...''

Futbol Federasyonu seçimlerinde Haluk Ulusoy'a oy vermediğine de değinen kırmızı-siyahlı ekibin başkanı İlhan Cavcav, ''Haluk Ulusoy'a oy vermediğim halde böyle bir kampanyaya öncülük de etmedim. Çünkü benim işim şahıslarla değil. Ben Türk futbolu için her türlü fedakarlığı hazırım. Seçim gerekiyorsa, onun zamanlaması doğru yapılmalı ve Türk Futbolunun bu işten olumsuz etkilenmemesi sağlanmalı. Bizim olaylarla ve insanlarla hiçbir sorunumuz yok, çünkü biz futbolumuzun geleceğiyle ilgileniyoruz.''

SPORUN VE SPORCUNUN YANINDA OLAN HÜKÜMET

İlhan Cavcav, geçmiş bütün hükümetler içerisinde spora en büyük desteği veren 2. hükümetin Tayyip Erdoğan Hükümeti olduğunu vurgulayarak, ''Birincisi ise Merhum Turgut Özal hükümetiydi. Ancak bugünkü hükümet kadar kulüplere ve spora destek veren hükümet olmadı. Başbakanımız Tayyip Erdoğan beyin yanı sıra, gerek Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin, gerekse de Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan'dan hem kulüpler, hem de Türk Sporu büyük fayda gördü'' dedi.
aa
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 15:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?