1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

G.Birliği:3 - V.Manisa:0

Vestel Manisaspor, Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında kendi sahasında Gençlerbirliği'ne 3-0 mağlup oldu. Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, mağlubiyeti kadrodaki eksik oyunculara bağlarken, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, ligdeki yükselişlerinin devam edeceğini belirtti.

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, "İlk golden ve takımımız oyunda eksik kaldıktan sonra mücadele açısından geriye düştük. Son dakikada yediğimiz golle de fark ortaya çıktı. Yaratıcı oyuncu sıkıntısı içerisindeyiz. Vestel Manisaspor'un gücü bu değil. 30 kişilik bir oyuncu kadromuz var, ancak şu anda elimizde 16 oyuncu var.

Yaklaşık iki haftadan beri bu rakam 20'den yukarı çıkmadı. Diğer oyuncularımızın biran önce takıma katılmasını sağlamak zorundayız. Özellikle 6 yabancısı olan bir takım şu anda 2 yabancısını kullanabiliyor. Daha iyi bir mücadele için sakat oyuncuların bir an önce takıma katılması gerekiyor" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Bir yükselişimiz vardı, ama bunu golle sonuçlandıramıyorduk. Bu maçta bunu gerçekleştirdik. Sevindirici olayların başında rakibimize pozisyon vermememiz geliyor. Rakibin de 10 kişi kalması işimizi daha da kolaylaştırdı. İkinci yarıda biraz baskı yedik, ama bu da haftalardır galip gelememenin sıkıntısından dolayıydı.

Ben oynanan oyundan, çocukların gösterdiği mücadeleden memnunum. Bu galibiyetle önümüzü daha iyi göreceğiz, daha iyi motive olacağız. Bizim için bir galibiyet önemliydi. Bunu da elde ettik. Vestel Manisaspor gibi bir takımla da gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz, çünkü aynı puandaydık. Her iki takımın da puana çok ihtiyacı vardı. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Yükselen bir grafiğimiz var, galibiyet serimiz önümüzdeki haftalarda da devam edecek" dedi.

Gençlerbirliği oyuncularından Mehmet Çakır da, "Burada bizim için önemli olan 3 puan almaktı. Bu galibiyetten sonra önümüzdeki haftalara daha da güvenle bakıyorum. Biz gol attıktan sonra Vestel Manisaspor 10 kişi kaldı. 10 kişi kalmaları rakibimizin oyun planını bozdu. Ama biz iyi oynadık, iyi bir baskı yaptık" diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı futbolculardan Erhan ise, "Haftalardır iyi oynuyorduk, çok gol pozisyonuna giriyorduk ama kazanamıyorduk. Vestel Manisaspor maçında girdiğimiz pozisyonları golle sonuçlandırdık. Gelecek hafta Galatasaray ile önemli bir maç oynayacağız. Galatasaray'ı da yenerek biran önce alt sıralardan kurtulmak istiyoruz" dedi.

Kırmızı-siyahlı futbolcu Hasan Uğur da, "İyi bir mücadele oldu. 3 puanı 3 golle aldık. Sevinçliyiz. Şimdi önümüzde çok zorlu bir Galatasaray maçı var. Galatasaray maçından da galibiyetle ayrılarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin tecrübeli kalecisi Ömer Çatkıç da, "Kazanmaya geldiğimiz bir maçtı. Oyunun genelinde de üstün olan taraf bizdik. Hocamız zaten Vestel Manisaspor'un nasıl oynayacağını, oyunun karakterini bize çok iyi anlattı. Çünkü uzun yıllar beraberlerdi. Biz de oyun planını buna göre yaptık ve oyunda da başarılı olduk. Artık bu maç geride kaldı, gelecek hafta Galatasaray ile oynayacağımız maçı düşünüyoruz. Bir istikrarı sağlarsak başarının da geleceğine inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 20:30:49
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 23:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?