1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

G.Birliği'nde hareketli günler

Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısının sona ermesiyle Gençlerbirliği'nde transfer çalışmaları açısından hareketli günler yaşanıyor.

Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısını 25 puanla 4. sırada tamamlayan ve sezon sonu hedefini UEFA Kupası'na katılmak olarak belirleyen Gençlerbirliği, transferde hareketli günler yaşıyor. Devre arasında takıma takviye yapmak isteyen Kırmızı-siyahlılarda Başkan İlhan Cavcav ve teknik heyet bir toplantı yaptı.

Toplantı sonucunda en büyük eksikliğin forvet hattında yaşandığı belirlenirken, öncelikli olarak bu mevkiye oyuncu alınması kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Mali Ümit Milli Takımı'nın golcüsü Dembele'yi denemeye alan ve Nijerya Ümit Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Abwo'yu Türkiye'ye davet eden Kırmızı-siyahlılar, Türk oyuncu pazarını da araştırıyor. Bu konuda somut adımlar atmayı planlayan Gençlerbirliği, Veysel için Beşiktaş'ın, Mehmet Yılmaz için ise Trabzonspor'un kapısını çalacak.

Gençlerbirliği, Mehmet Yılmaz için Trabzonspor'un kapısını çalmaya hazırlanırken, ilk teklif Trabzonspor'dan geldi. Kaleci Hasan Sönmez'in kadro dışı bırakılmasından sonra kaleci sıkıntısı yaşamak istemeyen Trabzonspor, Gençlerbirliği'nden kaleci Gökhan Tokgöz'ü istedi. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ise Gökhan'ın kalitesini ispat etmiş bir kaleci olduğunu belirterek, bu transferin sadece Gökhan-Mehmet Yılmaz takasıyla gerçekleşebileceğini söyledi.

Cavcav, kulüplerin ismini vermeyerek Uğur Boral ile de 2 kulübün ciddi bir şekilde ilgilendiğini ifade etti. Tecrübeli başkan Sırp oyuncu Bogdanoviç ile yollarını tamamen ayırdıklarını belirterek, sezon başında büyük umutlarla transfer ettikleri Brezilyalı oyuncu Marcio'nun ise hayal kırıklığı meydana getirdiğini söyledi. Marcio'nun yaşının genç olması nedeniyle ileride bu oyuncudan faydalanabileceklerini dile getiren Cavcav, bu futbolcuyu 6 aylığına Avrupa'da bir kulübe kiralamak istediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 16:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?