1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Galatasaray Anıtkabir'de

Galatasaray camiası, Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ne ziyaretinin 75. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ülke çapındaki tüm Galatasaray eğitim kurumları mezunlarına yapılan çağrıyla sarı-kırmızılı camia, Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ne ziyaretinin 75. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Ziyarete, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, eski başkanlardan Ali Tanrıyar ve Selahattin Beyazıt, Galatasaray Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Yıldızhan Yayla, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, Galatasaray Lisesi Müdürü Doç. Dr. Gün Kut ile Galatasaray Lisesi öğrencileri katıldı.

Aslanlı yoldan Anıtkabir'e gelen sarı-kırmızılılar, Atatürk'ün mozelesine çelen koydu ve saygı duruşunda bulundu. Galatasaray camiası, daha sonra toplu halde basın mensuplarına poz verdi.

Saygı duruşunun ardından Anıtkabir şeref defterine Galatasaray Lisesi Müdürü Doç. Dr. Gün Kut, "Evrensel özgürlüğün ve barışın tarih içindeki simgesi Atatürk, bundan 75 yıl önce okulumuz Galatasaray Lisesi'ne anlamlı ziyaretin yıldönümünde şükranlarımızı sunmaya geldik. Başlattığım devrimlerin cumhuriyetçi, laik bekçileri olmaya sürdüreceğiz" ifadelerini yazdı. Ziyarette, eski ve yeni yöneticiler, birbiriyle hasret giderdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 17:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?