1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Gençler 4. sırada tamamladı

Gençlerbirliği, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısını topladığı 25 puanla ve averajla 4. sırada tamamladı.

Kırmızı-siyahlı ekip, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Ligde ilk yarısında oynadığı 17 maçta 21 gol atan Kırmızı-siyahlılar, kalesinde ise sadece 12 gol görererek ligin ilk yarısında en az gol yiyen takım oldu. Lige teknik direktör Ziya Doğan ile başlayan Gençlerbirliği, Ziya Doğan döneminde oynadığı 4 maçta sadece 2 beraberlik alırken, gol atma becerisini gösteremedi.

Ziya Doğan ile yollarını ayıran Gençlerbirliği, daha sonra göreve Mesut Bakkal'ı getirdi. Mesut Bakkal'ın gelmesiyle toparlanan ve çıkışa geçen Kırmızı-siyahlılar, Bakkal yönetiminde çıktığı 13 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Mesut Bakkal'ın görev yaptığı 13 maçta 21 gol atan Kırmızı-siyahlılar, kalesinde sadece 8 gol gördü.

Gençlerbirliği'nde tüm maçlarda forma giyen Erhan bin 500 dakika sahada kalarak, en çok dakika alan futbolcu olurken; Isaac ise bin 379 dakika sahada kalarak Erhan'ı izledi. Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısında 21 gol atan Gençlerbirliği'nde Mehmet Çakır 7, Isaac de 5 gol atarak takımının gol yükünü çekerken, Uğur Boral 3, Baki ve Bogdanovic 2, Tuna ve Erhan ise birer gol attılar. Attıkları toplam 12 golle takımın gol yükünü çeken Mehmet Çakır-Isaac ikilisi yaptıkları 3'er asistle de en çok asist yapan oyuncular oldular. Uğur Boral da 2 kez arkadaşlarını golle buluşturan pası verdi.

Kırmızı-siyahlı ekip, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısında toplam 2 kırmızı kart ve 37 sarı kart gördü. 17 maçta 5 sarı kart ve 1 kırmızı kart gören Ayman takımın en hırçın oyuncusu olurken, Kerem de 1 kırmızı kart ve 3 sarı kart gördü. Kırmızı-siyahlı ekipte İsmail Güldüren 5 sarı kart görürken, Uğur Boral ve Mehmet Nas da 4'er sarı kart görerek, 1 kez cezalı duruma düştüler.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 11:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?