1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Gençler'den hakeme tepki

Gençlerbirliği, Turkcell Süper Ligi'nin 16. haftasında oynayacağı Diyarbakırspor maçı hazırlıklarına başladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde, Teknik Direktör Mesut Bakkal yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular düz koşunun ardından dar alanda top kapma çalışması ve kondisyon arttırıcı çalışma yaptı. Antrenmana sakatlığı bulunan İsveçli oyuncu Risp katılmazken, arka adalesinde yırtık tespit edilen Sedat, takımdan ayrı çalıştı.

Antrenman öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen kırmızı-siyahlı oyuncular Ayman ve Sedat, 1-0 kaybedilen Samsunspor maçının ardından hakem Çetin Sarıgül'e tepki gösterdi. Ayman'ın maçın 7. dakikasında kırmızı kart görmesine neden olan pozisyonda kırmızı kart kararının çok ağır olduğunu belirten Sedat, "Ayman ve Marciel ortada kalan topa birlikte müdahale etti. Hakem, bu pozisyonda faul dahi vermedi ve oyun devam etti. Biz de gördük, Marciel'in ayağında biraz çizik vardı ama kırık falan yoktu. Daha sonra Samsunspor yedek kulübesi bir anda sahaya doldu. Duygusal davranan hakem de kırmızı kartını Ayman'a gösterid. Nasıl kulüpler içlerindeki problemli futbolcuları temizliyorsa, hakemler de bu tip hakemleri temizlemeli. Biz de futboldan ekmek parası kazanıyoruz. Ben kazandığımı parayla aileme bakıyorum. Tamam Samsunspor maçında çok iyi oynayamamış olabiliriz. Ama hakemin de bizi 85 dakika 10 kişi oynatmaya hakkı yoktu" diye konuştu.

Basın mensuplarının, maçın hakemi Çetin Sarıgül'ün 1.5 yıl sonra ilk maçını yönettiği hatırlatılması üzerine ise Sedat, maçtan önce birisi (dikkat edin 10. dakikada 10 kişi kalabilirsiniz) dedi. Bizim de kafamızda soru işaretleri oluştu" şeklinde konuştu.
Sedat, hafta sonunda oynayacakları Diyarbakırspor maçıyla ilgili olarak da, "Diyarbakırspor maçını telafi maçı olarak görüyoruz. Ligde ilk 5-6 sıra içerisinde kalmaya devam etmek için bu maçı kazanmalıyız. Bu maçta Gençlerbirliği 'Gençlerbirliği' gibi oynayacak. Bu maçı kazanarak Samsunspor maçını telafi etmek istiyoruz" dedi.

Samusnspor maçında kırmızı kartla oyun dışında kalan Ayman ise hakemin kırmızı kartına bir anlam veremediğin ifade ederek, "Bence kırmızı kart çok haksızdı. Hakem pozisyonda faul bile vermedi, kırmızı kartını gösterdi. Sonuçta ben kırmızı kart gördüm ve takım mağlup oldu. Bu benim için en büyük ceza oldu. Umarım bu yanlıştan dönülür ve cezam kalkar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 15:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?