1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Gökçınar: Fenerbahçe'siz olmaz

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar, Herkesin el ele vererek, Türk futbolunun önündeki engelleri tartışıp radikal çözümlerle bu engelleri kaldırması gerektiğini söyledi. Gökçınar, Fenerbahçe'siz bir Türk futbolunun da asla ileriye gitmeyeceğini ifade etti.

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar, Turkcell Süper Ligi'nin ilk yarısıyla ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ankaraspor olarak sezonun ilk yarısını beklemedikleri bir yerde tamamaladıklarını ifade eden Gökçınar, "Süper Lig'in ilk yarısı düşündüğümüz gibi gelişmedi. Biz geçen sezonun 2. yarısında yaptığımız çıkışla ligi 7. sırada bitirmiştik. Bu sezon ileriye dönük planlarımız çerçevesinde bir transfer politikası izledik. Mevkilerinin en iyi oyunclarını transfer ettik.

Sezona başlarken de hedefimiz UEFA Kupası'na katılma mücadelesi yapmak ve Türkiye Kupası'nda ilerlemeye çalışmaktı. Ancak işler planladığımız gibi gelişmedi. Geçen sezonun ilk yarısını 19 puanla tamamlamıştık. Bu sezonunun ilk yarısını da 19 puanla tamamlamak istiyorduk. Ama son hafta aldığımız şanssız beraberlikle devreyi 17 puanla tamamladık. İlk yarının son 5 maçında göreve gelen Rıza Çalımbay'ın da takıma uyum sağlayabilmesi için doğal olarak biraz zaman gerekti.

Artık hocamız da futbolcularımız da birbirini daha iyi tanıyor. Önümüzde bir ara transfer dönemi bulunuyor. Transferde sakin davranıp, hedef transferler yapacağız. Çok fazla bir transfer yapacağımızı düşünmüyorum. Takımın iskelet sistemini bozmadan eksik bölgelerimize takviyeler yapacağız. Kamp dönemine iyi başlayıp geçen sezonki gibi çıkışa geçip üst sıraları zorlayan bir ekip haline geleceğiz" diye konuştu.

2005-2006 sezonun diğer senelere oranla çok renkli geçtiğinin altını çizen Gökçınar, "Ligler çok enteresan geçiyor. Galatasaray ve Fenerbahçe dışındaki takımların puanları birbirine çok yakın. Süper Lig 2. yarısında daha iyi bir futbol izleyeceğimizi tahmin ediyorum. 2 maç üst üste kazanınca kendinizi üst saralarda, 2 maç üst üste kaybedince de kendinizi alt sıralarda buluyorsunuz. Renkli bir lig geçiriyoruz" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNU GELECEKTE İYİ ŞEYLER BEKLEMİYOR"

Türk futbolunda birçok şeyin profesyonelce yaplımadığını ve bunun da Türk futbolu için çok büyük bir tehlike olduğu uyarısında bulunan Gökçınar, "Türk futbolunda, profesyonel futbol seyircisini, profesyonel futbol yöneticisini, profesyonel futbolcu imajının olgunlaşması gerekir. Türk futbolunu gelecekte pek iyi şeyler beklemiyor. Bu konuda görevli kişiler, bir çatı altında toplanıp, şapkamızı önümüze koyup Türk futbolunun gelişmesi adına ne yapılabileceğinin kararlarını alıp, bu kararları da herhangi bir ayrım yapmadan, radikalse radikalce uygulamamız lazım. Aksi halde Türk futbolunu toparlamak için geç kalmış olabaliriz" diye konuştu.

Süper Lig'de ilk yarının futbol kalitesi olarak vasatı aşamadığını vurgulayan Gökçınar, "Türkiye Ligleri'nde oynanan futbolu yakından incelediğimizde gelecek için kötü sinyallerin verildiğini görebiliyoruz. Türk futbolunun kültürünü yeniden gözden geçirmemiz lazım. Olabilecek kültür neyse Avrupa Birliği sürecini yaşayan Türkiye'nin Avrupa'daki futbol kültürüyle paralel düzeye gelebilmesi için ciddi kararlar alıp bunları uygulaması gerekir.

Burada kulüplere düşecek bir görev varsa biz Ankaraspor olarak buna hazırız. Ama sadece kulüple bitmiyor. Kulüplerin birliği gerekiyor. Federasyonunun birliği gerekiyor. MHK'nın birliği gerekiyor. Bakanlıktan, aşağıdaki malzemeciye kadar herkesin aynı pencereden bakması gerekiyor. Alınacak karalar ise adilane bir şekilde uyulması gerekiyor. Avrupa'nın önde gelen liglerinde, federasyonlar, liglerinin kültürünün bozulmaması için kulüplere küme düşürme cezasına varan cezalar verebiliyor. Bu örnek bir radikal karardır. İşleri politize edersek bundan sonra gelecek Türk futbolunun kalitesini de baştan kabullenmeliyiz" dedi.

Türk futbolunun gelişmesi için kaliteli hakemlerin gerektiğini vurgulayan Gökçınar, "Süper Lig'de görev yapan hakemlerimizin iyi niyet ve başarılı bir yönetim sergilemek için heyecan duyduğuna inanıyorum. Türkiye'de hakem bulmakta zorlanıyoruz. Gelecekte göreve gelecek hakemlerimizin tüm kurumlar tarafından desteklenmesi gerekir. Hatada önemli olan kasıttır. Hakem de sonuçta bir insandır. Elbette hata yapacaktır. Ama bunlar iyi niyetli yapılan hatalar olmalıdır. Eğer bazı hatalarda art niyetli yapılıyorsa MHK de bu konuda Türk futbolunu kurtarmak adına radikal kararlar almalıdır.

Bugün önemli maçlarımızın tek hakemi Serdar Tatlı. Bu hakemimiz zamanla olgunlaşmış, hatası az olan bir hakemimiz. Ama 2. Serdar Tatlı'yı bulmak, desteklemek ve geliştirmek için de bir proje içinde değiliz. Bizim de hakem hatalarıyla puan kaybettiğimiz maçlar oldu. Ama elimizden geldiği kadar bunu dile getirmedik. Herhangi bir yönetici veya teknik adamın kazandıkları bir maçın ardından 'bu maçın hakemi çok kötü bir maç yönetti' dediği zaman Türk futbolu'nu kurtarıyoruz, Türk futbolunu bir yere götürüyoruz demektir" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE YOKSA TÜRK FUTBOLUNU İLERİYE GÖTÜREMEZSİNİZ"

19-20 Ocak'ta gerçekleştirelecek olan Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde Kulüpler Birliği olarak ortak hareket etme amacında olduklarını belirten Gökçınar, "Kulüpler Birliği olarak son yaptığımız toplantıda Türk futbolunu daha ileriye götürmek için ortak bir karar alma fikri ortaya çıktı. Bugün kadar fedarasyon yaptığı çalışmalala tüm kulüplere katkıda bulundu. Kısa bir süre içinde yıllardır çözülemeyen bir havuz problemini, büyük oranda çözdüler. Mevut yönetimi yaptıklarından dolayı kutluyorum. Erken bir adım atıp bir aday üzerinde durmak için erken olduğu kanaatindeyim. Görüşmelerimizde bu şekilde gelişiyor. Süper Lig'de yer alan kulüplerimizin ortak bir kararı çıkacaktır" diye konuştu.

Turkcell Süper Ligi'nde ilk yarıyı namağlup lider kapatan Fenerbahçe'ye de övgüler yağdıran Gökçınar, "Fenerbahçe, ülkemizin güzide ve Türkiye'yi Avrupa Kupaları'nda temsil eden bir kulübü. Ben Fenerbahçe Stadı'na gittiğimde ve kurumsal yapı olarak Fenerbahçe Kulübü'nü incelediğimde tüm takımlarımıza örnek olabilecek bir kurumsal yapıya sahip olduğunu gördüm. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum. Türk futboluna yeni bir kalite getirmeye çalıştılar. Mükemmel bir stat yaptılar.

Yapmış oldukları kurumsal yapı, profesyonel bir takımın nasıl yönetileceğini gösteriyor. Biz de Ankaraspor olarak 'kurumsallaşmak için neler yapabiliriz?' derken Fenerbahçe'den aldığımız birçok izlenimiz oldu, hatta bunları uygulamaya koyduk. Bu anlamda böylesine büyük bir kulübümüzün Kulüpler Birliği'nden ayrılması Türk futbolu adına iyi birşey değil. Türk futbolunu bir blok olarak düşünürseniz, Fenerbahçe'nin olmadığı bir blokta, Türk futbolunu bir yere götüremezsiniz. Fenerbahçe belki bize hamilik, abilik edebilir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 14:00:10
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 15:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?