5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Maç sonrası olaylar

Gençlerbirliği, Turkcell Süper Ligi'nin 21. haftasında kendi sahasında Kayserispor'u uzatma dakikalarında İsmail'in attığı golle 3-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrası hem saha içinde hem de saha dışında olaylar yaşandı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle hakemin üzerine yürüyen Kayserispor teknik heyeti ve futbolcular uzun süre maçın hakemi Tolga Özkalfa'ya itirazda bulundu. Güçlükle sakinleştirilen Sarı-kırmızılılar, daha sonra soyunma odasına gitti. Maçın hakemi Tolga Özkalfa da güvenlik güçleri nezaretinde soyunma odasına gitti. Maç sonrasında yaşanan olaylar stat dışında da devam etti. Kayserispor Başkanı Recep Mamur'un oğlu Mustafa Mamur, maçın bitmesiyle Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın, babasına küfrettiğini ve bu sırada şeref tribününde bulunan emniyet müdürünün duruma müdahale etmediğini öne sürerek, protokol girişinin önünde emniyet müdürünün üzerine yürüdü. Emniyet müdürlerine saldırı olduğunu gören güvenlik güçleri de Mustafa Mamur'un üzerine yürüdü. Bu sırada protokol tribününün önünde arbede yaşandı. Araya vatandaşların ve emniyet güçlerinin girmesiyle arbede sona erdi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, maç sonrası yaptığı açıklamada, çok çekişmeli bir maç oynadıklarını belirterek, bozuk bir zeminde galip geldikleri için sevinçli olduklarını söyledi. Maçın sonunda yapılan itirazlara anlam veremediğini ifade eden Başkan Cavcav, hakemlerin her zaman hatalı kararlar verebileceğini, önemli olanın 'hakem camiasına sahip çıkmak' olduğunu kaydetti.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, sahada çok güzel bir mücadele yaşandığını belirterek, "İki maçlık mağlubiyet serisinden sonra bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Maçın başında yediğimiz gol düzenimizi bozmadı ve daha sonra golleri bulduk. Futbolcularımın kazanma azmi ve hırsı bana zevk verdi. Kayserispor galibiyetinden sonra bu galibiyet serisini devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, maçın ardından yaptığı açıklamada, hakeme tepki gösterdi. Uzatma dakikalarında yedikleri golün öncesinde Gençlerbirliği lehine verilen taç kararının hatalı olduğunu savunan Sağlam, oynadıkları son 3 maçta da hakem hataları nedeniyle puan kaybettiklerini, ancak bunu hala tesadüf olarak gördüğünü söyledi. Şu anda ligde bulundukları konumda olmak için birçok takımın can attığını ifade eden Sağlam, "Biz Süper Lig'in ilk yarısını 3. sırada tamamladık. Ama hakem hatalarıyla çok puanımız gitti. Kayserispor olarak mücadeleden yılmayacağız. Ligi bizim yerimizde bitirmek isteyen takımların üzerinde bitireceğiz. Çok kaliteli bir kadrom var. Böyle mücadele edersek kimse önümüzde duramaz. Dediğim gibi bizim yerimizde olmak isteyen çok takım var. Ama biz hiçbirine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Kırmızı-siyahlı oyuncular Uğur Boral ve Ali Cansun ise, zor şartlar altında müthiş bir mücadele sergilediklerini belirterek, sahaya yüreklerini koyarak son dakikada da olsa galip gelmeyi başardıklarını söylediler.

Sarı-kırmızılı oyuncular Bayram Toysal ve Bülent Bölükbaşı da, zorlu şartlarda iyi bir mücadele sergilediklerini, ancak hakemin son dakikada verdiği yanlış bir karar sonrasında yedikleri gol ile sahadan mağlup ayrıldıklarını kaydettiler.

.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 19:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?