5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Mesut Bakkal dert yandı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, geçen sezondan beri elde ettikleri başarıların son 2 maçta alınan yenilgilerle unutulduğunu ve konuyla ilgili suni gündem oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, futbolcular Erkan Özbey ve Ayman Abdelaziz ile birlikte İlhan Cavcav Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Sezona istedikleri gibi girmelerine rağmen son 2 haftada şanssız yenilgiler aldıklarını belirten Teknik Direktör Mesut Bakkal, "Gençlerbirliği'nin geçtiğimiz sezondan bir getirisi var. Aldığımız 2 yenilgiyle bu takımın geçtiğimiz sezondan gelen getirisi unutuldu. Ülkemizde olaylar biraz abartılıyor. Biz kulüp olarak bu abartıyı kaldıracak güçteyiz. 'Bir bardak suda fırtına koparma' misali olaylar yaşanıyor. Geçtiğimiz sezondan bugünlere gelen başarılar unutulup suni gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Elbette bazı dönemlerde bu tip olaylar yaşanacak. Yıllardır bu şekilde devam ediyor ve yıllardır bu işin içinde olan bizler için de gayet normal bir durum" diye konuştu. Bakkal, yaşanan gelişmelerde kulübün tabir-i caizse 'Arslanlar gibi' arkalarında durduğunu ve takımın da bu duruşu hakettiğini söyledi. 

Vestel Manisaspor ve Gaziantepspor karşısında üst üste alınan yenilgileri 10 yılda bir yaşanabiliceğini vurgulayan Bakkal, "Gerçekten çok talihsiz 2 maç kaybettik. Vestel Manisaspor karşısında 2 kırmızı kart gördük. Gaziantepspor'a ise 2 penaltı atışı sonrasında mağlup olduk. Bu şekilde üst üste mağlubiyetler ancak 10 ylda bir yaşanır. Benim takımım çok iyi bir takım, çok iyi mücadele ediyoruz. Bu maçta biraz moral bozukluğu oldu, ama bu moral bozukluğunu üstümüzden atarak Denizlispor maçıyla birlikte yükselişe başlamak istiyoruz" dedi.
Bakkal, Ramazan ayı nedeniyle futbolcularına oruçla ilgili bir yasak koymadığını ancak oruç tutmanın futbolcularda ne gibi bir etki yapacağını herkese anlattığını kaydetti. Futbolcularına çok zorlu bir döneme girdiklerini hatırlattığını ifade eden Bakkal, "Önümüzde çok zorlu bir dönem var. Bu dönemde futbolcularımdan en üst seviyede performans beklediğimi söyledim. Bu doğrultuda futbolcularım Ramazan ayı olmasına rağmen bana yardımcı oluyorlar. Sadece Ayman düzenli olarak oruç tutuyor, bizim de herkesin inancına saygımız var" dedi. 

Yabancı futbolculardan Traore'nin uyum sorununu aştığını belirten Bakkal, Draman ve Nicoise'nin de biraz uzayan uyum sorunlarını atlatarak takıma büyük katkı yapacaklarına inandığını kaydetti. Bakkal, bir soru üzerine ise, "Ligde bizle birlikte 1-2 takımın sert futbol oynadığı yazılıp çiziliyor. Hakemlerin bu yazılanlardan etkilenmemesi gerekir. Eğer etkileniyorlarsa da yanlış etkileniyorlar. Herkes mücadele ederek kazanmak ister ama biz mücadele edince bu şekilde eleştiriliyoruz. Kuralların herkese uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Gençlerbirliği kaptanı Erkan Özbey ise, ligin en genç takımı olduklarını belirterek, "23 yaş ortalamasına sahip bir takımız. Bu kadar genç bir takımda iniş çıkışların olması gayet doğal. Biz sezon başında koyduğumuz hiçbir hedeften vazgeçmedik. Hala hedefimiz geçen seneki başarının üzerine çıkmak. Geçtiğimiz sezonda kötü başladığımızda başarılı olacağımıza kimse inanmamıştı. Bu sene de geçtiğimiz sezonki 51 puanı geçeceğimizi düşünüyorum ama gene kimse bize inanmayacak" ifadelerini kullandı. 

Gençlerbirliği'nin Mısrılı oyuncusu Ayman Abdelaziz ise, genç takım olmalarına rağmen takıma güvendiğini ifade ederek, henüz ligin başında olduklarını ve Denizlispor maçıyla birlikte yükselişe başlayacaklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 15:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?