4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Şahin, şampiyonları kabul etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda tarihinde ilk defa takım halinde Dünya Şampiyonu olan Grekoromen Güreş Milli Takımı'nı kabul etti. 

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen kabule Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Grekoromen Güreş Milli Takımı sporcuları ve antrenörleri ile diğer yetkililer katıldı. Bakan Şahin, Grekoromen Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası'nda beklentileri karşıladığını belirterek, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Milli sporcuların 7 sıkletin 4'ünde kürsüye çıktığını ve bunn büyük bir başarı olduğunun altını çizen Bakan Şahin, "Tarihte ilk defa elde ettiğiniz bu Dünya Şampiyonluğu ile göğsümüzü kabarttınız. Alınan madalyaların hepsinin altın olmasını isterdik. Ama toplam 7 sıklette 4 sporcumuzun kürsüye çıkması önemli bir başarıdır. Diğer ülkeler bu başarıyı yakalayamadıkları için biz şampiyon olduk. Daha önceki yıllarda 1-2 sporcumuz kürsüye çıkabiliyordu. Bu şampiyonada bu sayıyı yükselttik ve takım halinde şampiyon almayı başardık. Önemli olan sadece Dünya Şampiyonu olmak değil, orada kalmaktır" diye konuştu.
Bakan Şahin, Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın aksine Dünya Şampiyonası'ndan madalya alamadan dönen Serbest Güreş Milli Takımı'nı da eleştirdi. Serbet Güreş Milli Takımı'nın aldığı sonuçlara üzüldüklerini ifade eden Bakan Şahin, "Her zaman başarılı olduğumuz serbest stilde bu sefer çok başarısız sonuçlar aldık. Serbest güreşe bir neşter vurmak lazım. Bu başarısızlığın nedenleri araştırılmalı. Ülkemizde bu dal için büyük bir potansiyel bulunuyor. Yaylalarda düzenlenen karakucak güreşlerinde yetenekli çocuklar bulunup serbest güreşe kazandırılabilir. Genç yaşta başarılı olan güreşcilerimize sahip çıkmalı ve onları kaybetmemeliyiz. Grekoromen stilde kazanılan başarının aynısını serbest stilde de bekliyorum" dedi. Bakan Şahin, takım halinde Dünya Şampiyonu olan Grekoromen Güreş Milli Takımı'na da Dünya 6.'sı olan Basketbol Erkek Milli Takımı gibi, ödül yönetmeliğinin dışında ekstra bir ödül verileceğini sözlerine ekledi. 

Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu ise, aldıkları başarıdan dolayı gururlu olduklarını belirterek, "Allah nasip etti, biz de şampiyonluğu aldık. Sporcularımız sonuna kadar savaştılar. Ve bu savaşın sonunda Dünya Şampiyonu oldular. Belki altın madalya alamadık ama Dünya Şampiyonu olarak son cilayı güzel yaptık" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 15:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?