5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Sokaktan ringe ringten altına

Fenerbahçe Boks Takımı Antrenörü Mustafa Genç, Fenerbahçe'nin 100. yılında tüm branşlarda şampiyon olma hedefi doğrultusunda çalıştıklarını ve boksta da şampiyon olacaklarını söyledi.

Ankara Şefik Tetik Boks Salonu'nda devam eden Turgut Zavagar Boks Turnuvası'nda mücadele eden Fenerbahçeli boksörler, başarılarıyla göz doldurdu. Müsabakalar öncesi açıklamada bulunan Fenerbahçe Boks Takımı Antrenörü Mustafa Genç, Ankara Boks Okulu'nun bundan 6 ay önce açıldığını söyledi.

Fenerbahçe'nin futbolun yanı sıra tüm branşlara destek verdiğini kaydeden Genç, "Fenerbahçe'nin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'nin her yeri Fenerbahçeliler ile dolacak. Türkiye'nin en büyük lisanslı sporcu sayısı Fenerbahçe'de mevcut. 100. yılda da Başkanınız Aziz Yıldırım'ın hedeflediği gibi tüm branşlarda şampiyon olacağız. Şu andaki turnuvaya 20 sporcu ile katıldık. En fazla sporcu ile katılan takım biziz. Şampiyon olmayı hedefliyoruz. Önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Türkiye Şampiyonası'nda da takım halinde şampiyon olacağız. Yıl sonunda da Kulüpler Türkiye Şampiyonası önemli. Fenerbahçe 2005 yılında şampiyon oldu. 2006 yılında da şampiyon olacak. Şu anda çok mükemmel bir altyapı kurduk. Bu çalışmalar devam edecek" dedi.

Sokakta çalışan çocuklardan oluşan bir takım kurduklarını vurgulayan Genç, "Ankara Boks Okulu'nun ilk açılma gayesi oldu. Çocuk Esirgeme Kurumu aracılığı ile sokakta çalışan çocukları bulmaya çalıştık. Ayrıca yuvada kalan kimsesiz çocuklardan bir takım kurduk. Bu turnuvaya da bu bu çocuklardan 9'uyla katılıyoruz. Bunların içinde de çok yetenekli olanlar var. 5-6 yıl sonra Gençler Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecekler. 2012 Olimpiyatları'nı hesapladık. 17-18 yaşında katılacaklarına inanıyoruz. Boksta bu çocukların başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Sokakta çalışırken Fenerbahçe'nin yardımı ile boks yapmaya başlayan çocuklar ise Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve antrenörleri Mustafa Genç'e teşekkür etti. Sarı-lacivertli minik boksörler, "Eskiden sokakta mendil satıyorduk. Şimdi ise Fenerbahçe sayesinde boks yapıyoruz. Ailemize para veriyorlar. Biz de artık sokakta çalışmıyoruz. Şampiyon olmayı ve ailemizi en iyi şekilde yaşatmayı istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 15:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?