4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Elmadağ kayak merkezinde buruk kış

Beklenen yağışların düşmemesi başkentin önemli kış turizm merkezlerinden Elmadağ'ı da vurdu. Kayak sezonuna buruk giren Elmadağ, bir an önce yeterli karın yağmasını bekliyor.



Elmadağ Kayak Merkezi'nin sakinleri kar yağmamasının işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirtirken; ekmeğini 'kar'dan çıkaranlar ise hafta sonları buraya gelenlerin sayısının geçmiş yıllara göre çok az olduğunu bildirdi.

Elmadağ'da yıllardır kayak öğretmenliği yapan Muhittin Taşko, bölgede sezonun genellikle ocak ayından itibaren açıldığını belirterek, "Bunca senedir buradayım. Hiç bu kadar az kar yağmamıştı. Geçmiş yıllarda kasımın sonundan itibaren kar yağmaya başlardı. Bu sene ise sadece geçen hafta kar yağdı. Allah'tan ümit kesilmez; kar yağmasını bekliyoruz" dedi. Elmadağ'daki işletmeciler de meteorolojiden gelecek kar haberini bekliyor. İşletmecilerden Çetin Tekin, Elmadağ'da kar kalınlığının önceki yıllarda 1 metrenin üzerinde olduğuna değinerek, bu sene karın 15 santimde kaldığını söyledi. Elmadağ'a gelenlere kızak kiralayarak geçimini sağlayanlar da bir an önce karın yağması için dua ediyor. Kızak sahipleri Elmadağ'a gelenleri görünce hemen soluğu yanlarında alıyor. Müşteri bulamayanlar da çocuklarını kızağa bindirerek onları sevindiriyor. Elmadağ'a kaymak için gelenler ise karın olmadığını görünce günü mangal yaparak değerlendiriyor.

Öte yandan Elmadağ Kayak Merkezi'ne giden yol, 'köstebek yuvası'nı andırıyor. Yer yer çukurların bulunduğu yolda araç sahipleri zor anlar yaşıyor. Kayak merkezinin müdavimleri ve işletme sahipleri, yolların bir an önce yapılmasını isteyerek, "Kayak merkezine sadece bizim vatandaşımız gelmiyor. Çeşitli elçiliklerde çalışanlar da buradan faydalanıyor. Ankara'nın önemli turizm merkezlerinden birinin yolu başkente hiç yakışmıyor" diye konuştu.

zaman
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 09:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?