5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

G. Kore ile turizm anlaşması

Türkiye ile Güney Kore arasında turizm alanında işbirliğini öngören anlaşma, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Güney Kore Kültür ve Turizm Bakanı Kim Myung-Gun arasında imzalandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşan Bakan Koç, Türkiye ile Kore arasında turizm alanında imzalanmış bir anlaşma bulunmadığını hatırlattı. 

Bakan Koç, 2 ülke arasında 1993 yılında kültürel alanda işbirliği anlaşmasının imzalandığını, ancak bu konuda da işbirliğinin daha da artırılması amacıyla hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "Bu anlaşmayla turizm alanında gelişme sağlanmasını amaçlıyoruz. Güney Kore, ülkemize turist gönderen ülkeler itibariyle en fazla artış kaydeden ülkeler arasındadır'' dedi. 

Güney Kore Kültür ve Turizm Bakanı Kim Myung-Gun da anlaşmanın turizm alanında işbirliği konusunda başarılı bir adım olduğunu söyledi. Gün, 2 ülkenin coğrafi olarak birbirinden uzak bulunduğunu ifade ederek, "Ancak 2 ülke insanlarının kalpleri birbirine çok yakın" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?