19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Başkent'te 'kaldırım' krizi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi'nin kaldırımları yeşile boyamasına tepki göstererek, "Bizimkiler boyadığı zaman irticacılık, onlar boyadığı zaman çevrecilik oluyor" dedi. 

CHP'li Çankaya Belediyesi'nce bazı kaldırımların yeşile boyanması konusunda açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kaldırımların yeşile boyamasına güldüğünü belirterek, "Olay, Bangladeş mimarisinden sonra ikinci bir Eryılmaz fantezisidir" dedi. 1994 yılında İstanbul'da RP'li bazı belediyeler kaldırımları yeşile boyayınca medyanın tepki gösterdiğini hatırlatan Gökçek, "Bizimkiler boyayınca irticacılık, CHP'li belediyeler boyayınca çevrecilik oluyor. Yeşil-beyaz boyama dünyanın hiçbir yerinde yok" diye konuştu. 

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ise konuya ilişkin, Gökçek'in CHP'li belediyelere karşı bir savaş başlattığını öne sürerek, "Karşımızda her türlü yalanı ve her türlü usulsüzlüğü usul haline getiren ve bizim hiç bir zaman belediyecilik anlayışımıza sığmayan ve bizi düşmanca gören, yanlış belediyecilik tavırları içinde olan insanlar var. Biz belediyeciliğe toplumsal yarar açısından bakarız. Bunu yaparken de tüm Belediye Başkanları ile işbirliği içinde çalışmak isteriz. Ama maalesef bizim belediyecilik çizgimizle büyükşehirin uygulamaya çalıştığı durumlar çok farklı. Gökçek'in bize karşı başlattığı bu kampanyayı halkımıza, resmi kurumlara bir türlü anlatamadık. Yeşil doğanın rengidir. Yeşil, insanlara ferahlık verir. Çankayalı bizi biliyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 13:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin Barut IP: 88.224.196.xxx Tarih : 14.12.2006 19:09:16
ARTIK DAYANAMADIM. GÜNLERDİR 24 EYLÜL 2006 TARİHİNDE YAZILAN BU HABERE BAKIYORUM.BÜYÜKŞEHİR VE ÇANKAYA BELEDİYESİ KALDIRIMLARIN RENGİ ÜZERİNE TARTIŞMIŞLAR. BU KALDIRIMLARIN RENGİNİ DEĞİL FİZİKİ ŞEKLİNİ TARTIŞMALARINI İSTERDİM. ENGELLİLER, YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR İÇİN YÜKSEK. TAŞLAR YERLERİNDEN OYNAMIŞ HALDE. KIŞIN SAĞLAM ZANNEDİP BASARSINIZ, ÜZERİNİZE, DAHA DOĞRUSU PAÇANIZA ÇAMUR SIÇARTIR. YAZIN TAKILIP DÜŞERSİNİZ. PARİS'TEN, LONDRA'DAN VAZ GEÇTİK DÜNYADA ANKARA'NIN EŞ DEĞERİ BİR KENTİ BULUN. KALDIRIMLARI 10 cm Yİ GEÇİYOR MU ? HER İKİ BAŞKANIN DA "YAYA HAKLARI BİLDİRGESİ" 'NDEN HABERLERİ VAR MI ? K. Mükremin BARUT