18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Popstar ve Yerel Seçimler

Ülkemiz ve dolayısı ile yöremiz, 28 Mart’ta, çok önemli bir seçime gidiyor. Seçimlere çok kısa bir süre kalmış olmasına rağmen halkımız bu önemli seçimlerden daha çok "Popstar"ı konuşuyor. Bana göre bu, çok önemli bir çarpıklıktır.

İlçemiz sokaklarında geçen hafta yürüyen bir grup öğrenci aralarında çok ciddi bir "Popstar" kritiği yapıyordu. Komşumuzun dört yaşındaki çocuğu, ben Firdevs’ciyim, annem, babam Abidin’ci diyor ve bu hafta elenmesi gereken Popstar adayını bilinçli bir şekilde deklare ediyordu. Kahvede, evde, işyerinde Popstar hayatımızın her aşamasında bir şekilde konuşuluyor.

Son günlerde yediden yetmişe bunları konuşuyoruz. Oysa önümüzde çok önemli bir seçim var. Mahallemizi, köyümüzü, beldemizi, ilçemizi, ilimizi beş yıl boyunca yönetecek yöneticilerimizi seçeceğiz. Popstar adayları için yaptığımız kritikleri, yönetici adayları içinde yapmamız gerekmez mi? Hangi parti, hangi adaylar, neleri, nasıl yapacaklar? Hangisini seçersek, mahalleme, köyüme, beldeme, ilçeme, ilime ve ülkeme daha yararlı olur?

Bence yaklaşan yerel seçimler öncesi bu sorgulamaları yaparak oyumuzu, bilinçli bir şekilde kullanırsak herşey çok daha güzel olacaktır. Yeterki, Popstar adaylarının geleceği konusunda gösterdiğimiz hassasiyeti, mahallemizin, köyümüzün, beldemizin, ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin geleceği içinde gösterelim.

Yayın Tarihi : 10 Şubat 2004 Salı 22:26:19
Güncelleme :16 Şubat 2005 Çarşamba 11:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?