15
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Alkışlanacak uygulama

Kazan’da örnek bir uygula başlatılarak ek ders alamaya, dershaneye gidemeyen, maddi gücü yeterli olmayan ailelerin çocuklarına Çok Programlı Lise binasında ücretsiz ders verilmeye başlandı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslarda 60 OKS, 60 ÖSS olmak üzere toplam 4 sınıf ve 120 öğrenciye ücretsiz olarak kurs verilmekte. Haftaiçi Pazartesi’den başlayarak dört gün boyunca 17.00- 20.30 saatleri arasında Matematik, Türkçe, Coğrafya, Tarih ve Fenbilgisi dersleri verilen kurslara ilgi ve talep her geçen gün artmakta. Ancak yoğun talebe rağmen öğretmen eksikliğinden dolayı sınıf ve öğrenci sayısının artırımı yapılamamakta.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Yaldır ara ve son sınıflarda talebin çok fazla olduğunu ancak yeterli sayıda öğretmen olmadığı için mevcut sınıf ve öğrenci sayısını arttıramadıklarını ifade ederek sözleri ne şöyle devam etti “Ders başı ücretlerin az olmasından dolayı gönüllü öğretmen bulmakta zorlanıyoruz. Öğretmenin yeterli olmayışı da yeni sınıflar açmamıza daha fazla öğrenciye ulaşmamıza mani oluyor.. Kaynak desteği ve maddi destek yapabilecek şahıs ve kurumların desteği olursa daha fazla öğrenciye kurs verebiliriz.”dedi.

Kazan Belediye Başkanlığı’ndan destek aldıklarını da ifade eden Yaldır, her türlü yardıma hazır olduklarını ifade ederek hayırsever kurum ve kişilerinde desteklerini beklediklerini belirtti

Ücretsiz kursların Mayıs ayına kadar devam etmesi planlanıyor.

Yunus Kök - Kenthaber / Kazan
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 14:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?