16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Satıkadın'a büyük vefa

Kazan ‘da belediye tarafından düzenlenen, TBMM’nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın Anma Programı, ilköğretim 5. sınıflar için hazırlanan Sosyal Bilgiler Ders Kitabı’na girdi.

Kazan Belediyesi Tarafından her yıl düzenlenen Satıkadın Anma Programı Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla ilköğretim 5. sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı’nda “Cumhuriyetimizin İlk Kadın Milletvekili Satıkadın Kazan’da Anıldı” konu başlığı ile yer veridi.

Satıkadın’ı anma programının okul kitaplarına ders konusu olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk. “Biz Belediye olarak her yıl Cumhuriyetimizin ilk kadın milletvekillerinden ve ilçemizin medarı iftiharı Satıkadın’ı her yıl 5 Aralıkta törenlerle anıyoruz. Satıkadın bu gün Belediyemiz tarafından adına yaptırılan bir park ve anıtla yaşatılmaktadır. Pratik zekası ve medeni cesaretiyle Atatürk’ün dikkatini çeken ve köy muhtarlığından milletvekilliğine uzanan mücadele dolu yaşamının gelecek nesillere örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet tarihinin ilk kadın milletvekillerinden biri olan Satıkadın, TBMM’de Türk kadınını başarıyla temsil etmiş ve sesini Milletin Meclisinde duyurmuştur. Kazan köy muhtarı iken Atatürk’ün ziyaret eti Satıkadın Ata’nın da desteğile milletvekilliğine aday olmuş ve Ankara Milletvekili 1935-39 tarihleri arasında TBMM’de görev yapmıştı.

Yunus Kök - Kenthaber / Kazan
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 11:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?