16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Binlerce fidan toprakla buluştu

Kazan İlçesinde düzenlenen ağaç dikme bayramında binlerce fidan toprakla buluştu.

Atatürk’ün doğumunun 125’inci yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürk anısına kurulan hatıra ormanına Kazanlı öğrenciler çeşitli türlerde 2.500 adet çam fidanı diktiler.

Kazan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kazan’da Atatürk Hatıra Ormanı kuruldu. Hatıra ormanı için düzenlenen ağaç dikme kampanyasına ilçedeki çeşitli okullardan 300 öğrenci ve köy halkı katıldı.

Kazan’ın Orhaniye Mahallesi’nde oluşturulan hatıra ormanı için düzenlenen ağaç dikme kampanyasına Kazan Kaymakamı Özlem Bozkurt Gevrek, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve İlçe Milli eğitim Müdür Ahmet Göktaş da katıldılar. Belediye Başkanı ve Kaymakamın birlikte diktikleri ilk fidanın ardından kampanyaya katılan öğrenciler de belirlenen sahaya çam fidanlarını diktiler.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk mayıs sonuna kadar binlerce fidanın ilçedeki çeşitli köy ve bölgelere dikileceğini belirterek ‘’İlçemizde uygun olan her yeri ağaçlandırmaya çalışıyoruz.Dikilen bu fidanlar birkaç yıl içerisinde büyüyecek ve Kazan daha fazla yeşile ve oksijene kavuşacak’’dedi.

Şenlik havasında geçen ve bir gün süren ağaç dikme kampanyasında öğrenciler bir yandan ağaç dikti, bir yandan da çeşitli etkinlikler ile eğlenerek baharın tadını çıkardılar.
.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 16:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?