23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Amblem tartışması

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un, Keçiören Belediyesi'nin amblemini değiştirme kararı almasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tepki geldi. 

Daha önce bir çok konuda tartışan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında, şimdi de amblem tartışması başladı. Başkan Altınok'un "Ankara Keçiören Belediyesi'ni Simgeleyen Amblem Yarışması" düzenlemesi, Gökçek'in tepkisine neden oldu. 

20 yıl önce Keçiören Belediye Başkanı iken Gökçek'in getirdiği amblem artık tarihe karışıyor. Daha önce, Gökçek'in ardından CHP'li Hamza Kırmızı Keçiören Belediye Başkanı olduktan sonra bu amblemi kaldırdı. Turgut Altınok Kırmızı'dan sonra Başkan olmasının ardından bu amblemi tekrar getirdi. Altınok geçtiğimiz günlerde yazılı açıklama yaparak, 20 yıl boyunca Keçiören'in simgesi olan amblemi kaldırma kararı aldı. Keçiören Belediye Başkanlığı yaptığı sırada şimdi ki Keçiören Belediyesi'nin amblemini kullanan Gökçek, Altınok'un amblem değiştirme kararını kınadı. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Gökçek, 20 senelik amblemin değiştirilmesinin son derece yanlış olduğunu savunarak, "Bu amblemi değiştirmek isteyenler, amblemdeki hangi simgeden, hangi anlamdan rahatsız oldular da değiştiriyorlar. Bu amblemi değiştirmek demek, oradaki kimliği inkar edip kendisinin yeni kimliğini ortaya koyması demektir" şeklinde konuştu.
Gökçek, amblem değiştirme kararını Keçiörenliler'in takdirine bıraktığını ifade etti.
..
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:35:33
Güncelleme :16 Haziran 2006 Cuma 17:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aliiiiii IP: 88.224.103.xxx Tarih : 9.08.2006 09:01:03
niye sen neden rahatsız oldun da değiştirdin büyükşehir amblemini