16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Başkentlilere Ankara Evi nostaljisi

Keçiöeren Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türk kültür ve sanatına verdiklerini önemin göstergesi olarak, Ankara Evi projesine başladıklarını söyledi.

Son yıllarda belediye tarafından yapılan çalışmalarla sosyal tesis yönünden zenginleşen Keçiören yeni bir tesise daha kavuşuyor. Daha önce Yunus Emre Kültür Merkezi, Halil İbrahim Sofrası ve Estergon Türk Kültür Merkezi gibi eserleri Keçiörenliler'in hizmetine sunan Keçiören Belediyesi, şimdi de ilçeye 250-300 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği Ankara Evi kazandırmak için kolları sıvadı. Geleneksel mimariyle Türkiye'deki her bölgenin sanatsal özelliklerini yaşatacak Ankara Evi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

3 katlı olarak planlanan projede mutfak katı, 250 kişilik restoran katı ve ailece yemek yenilebilecek 11 oda bulunacak.

Keçiören Belediyesi olarak Türk kültür ve sanatına büyük önem verdiklerini kaydeden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Türk milleti olarak tarih boyunca sanatta, kültürde ve mimaride büyük eserler meydana getirmiş bir milletiz. Günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bu değerleri korumak, yaşatmak toplum olarak hepimizin görevidir. Keçiören Belediyesi olarak Türk kültürü ve sanatının yaşatılmasına büyük önem veriyoruz. Yaptığımız her hizmette, her eserde bunu görmek mümkün. Yapımına başladığımız Ankara Evi de bu anlayışın bir ürünü olacaktır ve Keçiörenliler sosyal aktivitilerini gerçekleştirebilecekleri güzel bir mekana kavuşacaklardır" dedi.

Keçiören Belediyesi ayrıca, içerisinde düğün salonu, kütüphane, sergi ve konferans salonlarının da bulunacağı dev kültür merkezi yapımı çalışmalarını da sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 15:11:54
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 15:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?