6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Tarihçe

Bakanlar Kurulunun 15.05.2006 tarih ve 10440 sayılı kararı ile Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Fakültemiz, yapılandırma çalışmalarını sürdürürken, 17.05.2007 tarihinde çıkarılan 5662 sayılı yasa gereğince Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne, adı ve bağlantısı değiştirilerek dahil edilmiş ve 2007-2008 ders yılında eğitim- öğretime başlamıştır.

Fakültede, Yüksek Öğretim Kurulu’nun onayı ile Resim, Grafik Tasarımı, Seramik, Tekstil Tasarımı ve Heykel olmak üzere beş bölüm açılmış olup şimdilik Resim ve Grafik Tasarımı Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Normal Eğitim-Öğretim Programının uygulandığı fakültemizde önümüzdeki yıllarda yan dal ve/veya çift dal programlarının uygulanması planlanmaktadır.

2007-2008 ders yılında Çankırı Valiliği’nce tahsis edilen Tarım İl Müdürlüğü binasında eğitim-öğretime başlayan fakültemiz, Çankırı Üniversitesi Vakfınca TELEKOM’dan kiralanan binanın Güzel Sanatlar Fakültesi’ nin mimari özellikleri göz önüne alınarak tasarlanan projeye göre onarılarak beş kat üzerinde yapılandırılmıştır.

Fakülte Hakkında

Yapılan inceleme ve araştırmalardan sonra Dekanlığımız Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin işlevleri ve mezunların istihdamını göz önüne alarak, öncelikle Resim, Grafik Tasarımı, Tekstil Tasarımı, Seramik ve Heykel bölümlerinin açılması önerisi, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilerek onaylanmıştır. Bu bağlamda 2007-2008 ders yılında eğitim-öğretime başlayan fakültemizde, adı geçen bölümler resmen açılmıştır. İlk yıl için Resim ve Grafik Tasarımı Bölümleri’ne 15 er öğrencinin alınması, daha sonra diğer üç bölümün alt yapı, donanım ve eğitim kadrolarının hazırlanması sonucunda öğrenci alımlarının gerçekleştirilmesi Dekanlığımızca uygun görülmektedir.

İlk akademik yılda her iki bölümün ders programlarında benzer bir yaklaşımla “Temel Sanat Eğitimi”ne ağırlıklı olarak yer verilmektedir. Bunun yanında genel kültür ve sanat kültürünü geliştirmek amacıyla, programda zorunlu ve seçmeli dersler arasında Kültür Tarihi, Sanat Yazıları, Sanat Kavramları, Sanat Sosyolojisi, Mitoloji, Estetik ve Sanat Kuramları, Sanat Eserleri Analizi, Türk Sanat Tarihi ve Çağdaş Türk Plastik Sanatı, Müzik Kültürü, Kültür ve Medya gibi disiplinlerarası yaklaşımı benimseten dersler yer almaktadır. Bu bağlamda çağdaş eğitim anlayışını temel alan programlarla, öğrenciler için çok yönlü bir bilgilenme ve kültürlenme alanı yaratılırken aynı zamanda etkin ve zorunlu stajlarla, iş yaşamıyla ilgili deneyim kazanmaları öngörülmektedir. Öte yandan onlara bireysel yeteneklerini geliştirme olanaklarını sunarak, yaratıcı, üretken, sorgulayan, güvenilir, hak ve sorumluluklarının bilincinde, uygar, katılımcı ve paylaşımcı bireyler olarak hayata hazırlanmaları amaçlanmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Cumhuriyet Mah. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok. No:12 Kat:4
Adres2 :Çankırı
Posta Kodu :
Telefon :+90 376 2121211
Faks :+90 376 2120422
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.