24
Nisan
2024
Çarşamba
ÇANKIRI
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çankırı Karatekin Üniversitesi

Tarihçe

5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir.

Misyonu

Ülkemizin özgün ve nitelikli değerlerini önemseyip, özümseyerek, evrensel nitelikte bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanında gelişmeyi sağlayan; demokratik ilke, anlayış ve katılım ile yetkin birey olmanın yanında toplumsallaşmayı önemseyen özgür düşünceli, modern, araştırmacı, sorgulayıcı, problem çözücü, yaşam boyu eğitimi savunan, "güler yüzlü" yaratıcı nitelikte insanlar yetiştirmek ve insanlığın geleceğine dönük yatırımlar yapmaktır. Bu misyonu gerçekleştirmek için kuruluş aşamasında olan üniversitemizi ilk planda ulusal üniversitelerimiz daha sonra da uluslar arası üniversitelerin gelişme seviyesine çıkararak, bilimsel ve eğitim alanında rekabet edebilecek öncü kuruluşlardan biri haline getirmek amaçlanmaktadır.

Vizyonu

Araştırma, geliştirme ve uygulamaya daha çok önem verilerek, çeşitli nitelik ve kapsamlarda hazırlanan projelerle yeni teknolojilerin üretildiği; öğretim üyeleri, öğrenciler ve çalışanlar tarafından ulusal ve uluslar arası düzeyde tercih edilebilir ve mensubu olmaktan gurur duyulan, demokrasiyi özümsemiş, insana ve insanın ürettiklerine önem veren, yenilikçi, her zaman toplum yararına geleceğe dönük çalışmalar yürüten, topluma hizmet endeksli ve öğrenci merkezli saygın bir üniversite olmaktır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Cumhuriyet Mah. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok. No. 12 Kat.6
Adres2 :Çankırı
Posta Kodu :18100
Telefon :0 (376) 213 26 26
Faks :0 (376) 212 04 22
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.