6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKIRI
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi

Kuruluş ve Genel Bilgiler

Çankırı Orman Fakültesi, Bakanlar Kurulunun 24.08.1994 tarih ve 94/6138 sayılı kararı ile Ankara Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş ve 1996-1997 öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

29.05.2007 Tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı kanunun 79. ek maddesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi kurulmuş ve Fakültemiz, Ankara Üniversitesine bağlıyken adı ve bağlantısı değiştirilerek yeni kurulan üniversiteye bağlanmıştır.

Fakültemiz Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Peyzaj Mimarlığı Bölümleri olmak üzere 3 Bölümden oluşmasına rağmen sadece Orman Mühendisliği Bölümü faaliyet göstermektedir.

Fakültemiz 600 m² kapalı, 3600 m² açık alandan oluşmaktadır. Açık alanın önemli bir kısmı yeşillendirilmiş, üzerinde oturma grupları oluşturularak öğrenci ve personelimizin hizmetine sunulmuştur. Bu açık alan üzerinde Fakültemiz araçlarının ihtiyacını karşılamak üzere açık otopark, öğrencilerimizin sportif faaliyetlerde bulunması amacıyla bir voleybol ve bir de basketbol sahası yapılmıştır. Bina içerisinde 70 kişi kapasiteli yemekhane ve kantin, 20 bilgisayarlı laboratuvarı, 60 kişi kapasiteli bir konferans salonu ve bir kütüphane bulunmaktadır.

Fakültemizde en gelişmiş teknik imkanlar kullanılarak 8 laboratuvar oluşturulmuştur. Bunlar;

Orman Botaniği laboratuvarı,
Orman Koruma laboratuvarı,
Silvikültür laboratuvarı,
Toprak İlmi ve Ekolojisi laboratuvarı,
Havza Amenajmanı laboratuvarı,
Biyoteknoloji laboratuvarı,
Bilgisayar laboratuarı,
Coğrafi Bilgi Sistemleri laboratuarıdır.

Fakültemizde 1999-2000 öğretim yılında İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı öğretime başlamıştır. Orman Mühendisi adayı öğrencilerimizin yüksek teknik kapasiteyle mezun olmalarına yönelik çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bu amaçla Çankırı İli Merkez İlçe Karataş Mahallesi Karaköprü Mevkiinde 94.181,6 m² alan üzerinde ağaçlandırma sahası oluşturulmuş, Eldivan ilçesinde Araştırma Ormanı, Kızılırmak ilçesinde eğitim ve araştırma amaçlı ağaçlandırma alanı kurulmuş ve Ilgaz ilçelerinde proje kapsamında çeşitli teknik çalışmalar sürdürülmektedir.

Fakültemizin tüm birimleri ve bilgisayar laboratuarının internet bağlantısı tamamlanmış akademik ve idari personel ile mesai saatleri içinde öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Fakültemiz 1999-2000 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiş olup 2000-2001 öğretim yılında Orman Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimi başlamıştır.


 

İlgili Kişi :
Adres1 :Yeni Mah. Bademlik Cad.
Adres2 :Çankırı
Posta Kodu :18200
Telefon :+90 376 212 2757
Faks :+90 376 213 6983
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.