1
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇANKIRI
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Yüksekokulumuz 10 Ekim 1996 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile; Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 22.11.1996 tarihinde imzalanan protokolle Sağlık Meslek Lisesi binasında 1999-2000 öğrenim yılında 31 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Yüksekokulumuz Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken 29.5.2007 tarih 26536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı ''Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile Çankırı Karatekin Üniversitesi kurulmuş, Yüksekokulumuzun adı ve bağlantısı değişmiştir. Yüksekokulumuz Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu olarak eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Yüksekokulumuzda sadece hemşirelik bölümü bulunmaktadır. Bugün itibarıyla halen 300 öğrenci öğrenim görmektedir. İlk mezunlarını 2003 yılında veren Yüksekokulumuzdan toplam 225 kız 7 erkek öğrenci mezun olmuştur. Tespit edebildiğimiz kadarıyla mezun öğrencilerimizin 28’i yüksek lisans öğrenimlerine devam etmektedir. Mezunlarımız geniş bir yelpazede iş bulma imkânlarına sahiptir.

Yüksekokulumuzda uzaktan eğitime uygun şartları taşıyan bir akıllı sınıf, barkovizyon ve tepegözle eğitimin yapılabildiği 5 adet normal sınıf, 20 bilgisayarın bulunduğu bilgisayar laboratuarı ve yine 20 bilgisayarın bulunduğu ve öğrencilerin serbest çalışmalarını yapabildikleri öğrenme merkezi, mikrobiyoloji ve anatomi laboratuarının yanında mesleki uygulamaların yapıldığı teknik oda bulunmaktadır. Yüksekokulumuza ait 95 m²'lik alana sahip Kütüphane ve Okuma Salonu mevcuttur, yerli ve yabancı kitapların yanı sıra mesleki ve teknik içerikli kitaplarla sürekli zenginleştirilen kütüphaneye aynı zamanda herhangi bir bilgiye ulaşmak üzere bilgisayar desteği sağlanmıştır. Yüksekokulumuzun 800 m² alana sahip çok güzel bir kapalı spor tesisi bulunmaktadır. Burada her türlü salon sporları ve diğer etkinlikler (konferans, panel, sempozyum, kültürel faaliyetler vb.) yapılmaktadır.

Yüksekokulumuzda bir Eğitim-Öğretim yılında; 1978 saat teorik, 168 saat laboratuar, 2240 saat uygulama olmak üzere sekiz yarıyılda toplam 4386 saat eğitim yapılmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu
Adres2 :Devlet Hastanesi Yanı Çankırı
Posta Kodu :18200
Telefon :0(376) 213 17 02
Faks :0(376) 212 00 75
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.