15
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Evi yananlar okula yerleştirildi

Ilgaz İlçesi Mülayim köyünde meydana gelen yangın sonrası evleri yanan 6 aile köy okulu, okul lojmanı ve köydeki boş evlere yerleştirildi.

Ilgaz Kaymakam Vekili Tuncay Dursun, yangın söndürme çalışmalarının ardından evleri yanan ailelerin barınma sorunlarını geçici olarak çözdüklerini ifade ederek, “Burada meydana gelen yangında 4 hane yanmış görünüyor. Ancak burada 4 hane görünen evler birbirine bitişik olduğu için evlerde 6 aile yaşıyordu.

Yangın söndürme çalışmaları sonrası bu 6 aileyi köy okulu, okul lojmanı ve köydeki boş evlere yerleştirdik. Bugün Bayındırlık görevlileri incelemede bulunacaklar ve bu vatandaşlarımızın afet kapsamına alınıp alınmayacakları tespit edilecek. Büyük ihtimal afet kapsamına alınacaklar. Afet kapsamına alınmalarının ardından geçici konut temini sağlanacak ve bunu da büyük ihtimal köy okulu, okul lojmanı ve köydeki boş evleri değerlendirerek çözeceğiz. Eğer bu şekilde geçici konut sağlayamaz isek prefabriklerle kışı geçirmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Yangında zarar gören ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı marifeti ile ayni ve maddi yardımda bulunacaklarını belirten Dursun, “İlk etapta bu ailelerimize gıda yardımında bulunacağız. Evlerinin tamamen yanması nedeniyle bu ailelerimizin diğer ihtiyaçlarını tespit edeceğiz ve bu eksikliklerini de tamamlayacağız” dedi.

İlk yapılan incelemelerde elektrik kontağından çıktığı tespit edilen yangının köy halkının yaylada olduğu sırada meydana geldiği öğrenildi. Yaz aylarını köylerine ait olan Mülayim Yaylasında geçiren konut sahipleri Kamil İpek, Celal İpek, Bayram İpek, Hacer Pehlivan, Fikriye Pehlivan ve Emine Kutucu köyden duman yükseldiğini görerek köye döndüler ve evlerinin alevler içinde olduğunu gördüler.

www.haber18.com
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 12:48:17
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 12:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?