3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

"Alo, domuz gribi aşısı yaptırayım mı?"

SAĞLIK MÜDÜRÜNE GÜNDE 50 KEZ,

Gribe yakalanan çocuk hasta sayısında önceki aylara göre yüzde 30 artış olması ve il merkezinde 95 okulda toplam 5 bin 458 öğrencinin okula gelmediğinin tespit edilmesi üzerine şehir merkezindeki bütün okulların 7 gün süreyle tatil edildiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, pandemik grip açısından ölüm riski 5 kat daha fazla olan kronik hastalığı bulunanlar ile 2 kat daha fazla ölüm riski taşıyan 6 aylık ila 5 yaş arasındaki çocuklara aşı yapıldığını kaydetti.

Fidan, aşı konusunda vatandaşların tereddütleri olduğunu bildiğini vurgulayarak, "Çünkü benim günde 50 kere telefonum bu yüzden çalıyor. Arkadaşlarım, dostlarım bana, 'Aşılanalım mı?' diye soruyorlar. Hatta, 'Ben aşılandım, zamanı geldiğinde çocuklarım da aşılanacak' dediğim halde bazen tereddütlerin giderilmesinde zorluk yaşıyoruz. Böyle sıkıntılı bir dönem yaşadık. Domuz gribinden kurtulmanın ana yolu aşılanmadır. Ülkemize gelen aşılar ileri teknolojiyle üretilmiş aşıdır. Kamuoyunda tartışılan konular,

tüm aşılar için geçerlidir. Birtakım yan etkileri olacaktır. Aşının yan etkileri, domuz gribiyle mukayese edilemeyecek kadar azdır. Türk halkının aşı konusunda duyarlı olduğunu biliyorum. Aşılanma oranlarında Avrupa ülkelerinin hemen hemen hepsinden daha ileriyiz. Yüzde 98, 99 aşılanma oranlarımız var. Domuz gribi aşısının diğer aşılardan bir farkı yok. Zatürre aşısı domuz gribinden korumaz. Grip ve zatürre aşısı yaptıranlar domuz gribi aşısı da yaptırabilir" diye konuştu.

Hastalığın aralık, ocak, şubat aylarında daha da artabileceğini ve bu sebeple aşılanmanın önemli olduğunun altını çizen İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan şunları söyledi:

"Velilerin fikirleri de değişmeye başladı. İlk başlarda bir sınıftan 2-3 kişi aşılanmayı kabul ederken, şu anda sınıfın yarısından çoğu aşılanmayı kabul etmeye başladı. 15-20 günlük daha zamanımız var. Aşılanma dönemine kadar tüm vatandaşlarımız aşılanmak isteyecektir çünkü başka bir korunma yöntemi yok. Aşının da güvenli olduğu konusunda vatandaşlarımızda bir kanaat oluşmaya başladı."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 15:34:00
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 17:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?